La Sindriada renovada de La Pipel

Logotip del 'Fet a Tarragona'

Per combatre la sufocant calor d’aquests dies d’agost no cal congelar la casa amb l’aire condicionat a temperatures baixíssimes, com fa Josep Cuní en el seu plató siberià de televisió. Sortir al carrer i menjar un tall de síndria, per exemple, amb bon ambient i música en directe, pot ser una opció refrescant més atractiva. I això és el que ens proposen els organitzadors de la Sindriada, que aquest dissabte 17 d’agost, a la mitjanit, repartiran 600 quilos de meló d’aigua al Pla de la Seu.

Des que l’any passat la Pipel Entertaintment va assumir la responsabilitat d’organitzar l’acte, tal com afirmen fins i tot des del lloc web de l’Ajuntament , la Sindriada ha donat “un gir de cent vuitanta graus”. Renovada, amb aire fresc. L’edició anterior ja van canviar el format de l’esdeveniment, amb una oferta nocturna més sucosa, amb cercaviles i revetlla, i amb la creació d’una beguda pròpia — la Sindrieta— que enguany, segons assegura el president de l’entitat, Jordi Viñolas, volen “consolidar”. En aquesta nova edició caldrà afegir-hi, a més, un seguit d’activitats adreçades a tots els públics, que amenitzaran la festa a partir de les cinc de la tarda.

Continua llegint

Sant Magí en 12 moments

Més enllà dels grans noms, que aquesta edició de Sant Magí n’ofereix, i molts (Serrat i Sabina, Forever Young o el Ballet rus de Sant Petersburg, entre d’altres), les festes de Sant Magí tenen la seva pròpia seqüència, amb diferents activitats que en conformen l’esquelet i que la diferencien de la resta de festes majors. A continuació us oferim cronològicament 12 moments especials que, creiem, singularitzen Sant Magí.

L’enramada. Sant Magí és festa, multituds i esclat de sons, però lògicament també hi tenen cabuda els actes més íntims. El dia 15 d’agost al matí la Moixiganga de Tarragona és l’encarregada de decorar amb flors, branques i fulles la capella del Sant que hi ha en el minúscul carreró de Sant Magí, en el cor de la Part Alta.

Activitats a la platja. A diferència de les festes de Santa Tecla, en què a mitjan setembre el temps acostuma a jugar una mala passada, la calor canicular permet celebrar algunes activitats a la platja. És el cas, per exemple, del veteraníssim concurs de castells i escultures de sorra, organitzat pel Club Maginet a la platja de l’Arrabassada. En una altra platja de la ciutat, el Miracle, té lloc la travessa d’andròmines, una activitat molt més recent però que ha arrencat amb força i molt bon sentit de l’humor.

Continua llegint

Crispetes sense ànim de lucre

No en tenien prou organitzant uns caga tió d’alta volada o grans sopars en companyia de les seves respectives mares. Una vintena de joves tarragonins van comprovar que les seves festes privades se’ls quedaven curtes i van decidir compartir part del seu entusiasme sota el nom de La Pipel Entertainment. Enguany, ja constituïts oficialment com a associació, van donar una passa endavant i per Carnaval van agafar amb èxit les regnes de la Baixada del Pajaritu. Ara han assumit l’organització de La Sindriada, un dels actes més emblemàtics de les imminents festes de Sant Magí.

La seva primera aparició pública va ser ara fa quatre anys, quan envejosos dels balls parlats de la ciutat, van decidir que també volien dir la seva sobre l’actualitat municipal. D’aquesta manera van néixer els manaments de Santa Tecla, que es llancen des de diferents balcons de la plaça de la Font just quan s’acaba el Pregó. “Veneraràs Santa Tecla sobre totes les coses”, començaven aquestes iròniques taules de la llei el 2009. Des d’aleshores de mica en mica van adquirir més presència a la ciutat, col·laborant amb altres entitats en iniciatives com el Rotet de Santa Tecla o el ja desaparegut Ta’Rumba.

Continua llegint