Barcelona 1714: setge virtual i innovador

Si els fets del 1714 haguessin passat als Estats Units, els americans ja n’haguessin fet vint pel·lícules“, bromeja la cineasta Anna Maria Bofarull. El setge de Barcelona i la resistència encapçalada pel general Villaroel i Rafael Casanova no han generat fins ara una filmografia extensa, però aquesta directora tarragonina treballa per posar-hi remei. Bofarull dirigirà Barcelona 1714, pel·lícula que traslladarà aquesta “història molt potent” a la gran pantalla i que s’estrenarà l’any vinent, coincidint amb el 300 aniversari de la caiguda de la ciutat.

Barcelona 1714 explicarà la història de l’Agnès, una jove de 18 anys que viu una relació d’amor en una ciutat assetjada des de fa mesos. Protagonista jove per a una pel·lícula que busca amb insistència el públic juvenil. “La pel·lícula està destinada sobretot a un públic jove que no coneix amb exactitud què va passar l’Onze de Setembre, però també per a un públic estranger“, explica Bofarull. De fet, el projecte és fruit de la iniciativa del productor Heiko Kraft, un alemany afincat a Catalunya apassionat per la història i estranyat per la manca d’una pel·lícula sobre un dels capítols més transcendents del Principat.

Continua llegint

Cultura, participació i consciència social

Obtenir productes exclusius d’una pel·lícula, com una còpia del guió, un cartell signat pels protagonistes, el CD amb la banda sonora o, simplement, que el teu nom aparegui esmentat a la pàgina web del film. Aquestes són algunes de les contraprestacions que reben les persones que col·laboren econòmicament amb la pel·lícula Sonata per a violoncel, dirigida per la tarragonina Anna M. Bofarull. El film ja ha aixecat una gran expectació, sobretot a la xarxa, principalment per dos motius: promou el micromecenatge com a fórmula de finançament i serà la primera pel·lícula sobre la fibromiàlgia.

M’interessava confrontar els problemes derivats d’aquesta malaltia amb una artista, una persona marcada molt directament per la seva necessitat de crear“, explica Bofarull. Aquesta artista serà Julia, una violoncel·lista a qui acaben de diagnosticar fibromiàlgia i que lluitarà per continuar dedicant-se a la música tot i el seu deteriorament físic. Amb aquesta història Bofarull, de 32 anys, afronta el seu primer llargmetratge de ficció, després dels documentals Hammada i Notes al peu.

Continua llegint