Llarga vida al swing!

Fa dos anys va néixer a la ciutat una associació que mou les passions de molta gent, cada cop més. Parlem de TGNswing, una entitat que es va crear fruit de la inquietud dels alumnes de la primera escola de lindy hop a Tarragona, la Tarraco Hop de la Sala Zero. Aquells alumnes, cada cop més “enganxats” a aquest tipus de ball, van sentir la necessitat dedicar-hi més d’una hora a la setmana i així és com van decidir promoure el swing, els balls i les activitats que s’hi relacionen i omplir un buit que hi havia a la ciutat.

Enmig de l’atmosfera jazz del Festival de Dixieland que estem vivint en carrers, places i bars, avui publiquem una entrevista que us ajudarà a conèixer millor una associació que celebra aniversari i que mourà i us farà moure l’esquelet en diversos actes del Festival fins al diumenge. Parlem amb el seu president, Gerard Jover…

Continua llegint

Subtilesa i sensibilitat

La Laia Marín és una d’aquelles persones que “està a tot arreu”, una d’aquelles tarragonines que no pot evitar d’implicar-se en accions, festes i projectes que estimen i promouen la cultura. Darrere la seva aparença tranquil·la i discreta, hi té una ànima inquieta, intel·ligent i altament constant i col·laboradora que li permet anar obrint camins sola o en companyia i recórre’ls amb fermesa. Un d’aquests camins és, per exemple, el seu blog, que fa anys que alimenta amb fotografies esplèndides: imatges subtils i sensibles que tenen el valor de fer evidents les petites meravelles de la vida quotidiana.

La meva finestra, que és com s’anomena el seu espai virtual, ens revela, visualment, múltiples aspectes que ens envolten: es recrea en els gestos de la dansa, es meravella amb els colors castellers, comparteix les descobertes d’una ciutat europea o s’atura en les ànimes de la bogeria festiva… Tot, a través d’un fil eteri, la mirada de la Laia, que, com qui no vol la cosa, fa que ens adonem de detalls que passen ràpid i que moltes vegades no retenim.

Per tot el que hem dit, no és d’estranyar, doncs, que hagi escollit precisament una capsa de música, un objecte ple de subtilesa, per presentar-se aquesta setmana com a convidada a la #BlogosferaTGN…
Continua llegint

Tarragona balla a ritme de swing

Potser us els heu trobat en algun racó de la ciutat. Són una quinzena de persones amb ganes de gresca i armats amb un equip de música. Quan menys t’ho esperes, premen el botó play i s’agrupen en parelles amb moviments enèrgics. No tenen cap tipus de permís, però no fan mal a ningú i quan se’n cansen agafen l’equip de música i se’n van. Si heu topat amb aquesta escena, felicitats! Heu presenciat un clandestí, l’acció de guerrilla favorita dels amants del lindy hop, un estil de ball que amb només un any ha arrelat amb força a Tarragona.

A finals de 2012 l’Elena Coll va fer-se càrrec, conjuntament amb altres dos socis, de la gestió de la Sala Zero de la ciutat. El nou equip directiu volia que l’espai anés més enllà del pub tradicional i va pensar a acollir altres activitats. L’Elena sabia que a Barcelona es vivia una febrada amb el lindy hop, un estil de ball per parelles amb música swing popularitzat als anys vint del segle passat a Nova York, i va provar d’importar-lo. Ràpidament van organitzar un clandestí amb gent vinguda de fora per cridar l’atenció, seguit d’una primera classe per als primers curiosos. Un any després, 119 alumnes ja han passat per alguns dels tres cursos de diferents nivells que hi ha actualment en funcionament.

Continua llegint