Tziqui Artworks: “El que més m’agrada dibuixar són caricatures”

 

Quin és el teu color preferit?

El vermell (no sé per que, però ho és des de petit…).

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui un referent per a tu? Qui?

Sí, n’hi ha molts, però, actualment, un dels meus referents és Kosuke Miyagi, un il·lustrador-caricaturista japonès.

Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullós? Descriu-lo.

Quan tenia uns dotze anys, abans que anés a classes de dibuix, vaig començar a dibuixar cares a partir de fotos de revistes, i recordo que en vaig fer una que m’agradava molt, que era d’una noia i que, en aquell moment, em semblava molt realista i ben feta. Recordo que estava molt content d’aquell dibuix.

Continua llegint

Un museu tot esperant el bus

L’espera és aquell moment en què no passa res. Una pausa, moltes vegades no volguda, que topa amb aquests temps d’exaltació de la instantaneïtat. Però l’espera té matisos, sentits i context, tal com demostra El que espera, la intervenció artística de l’il·lustrador tarragoní Tziqui Artworks, que ja decora les parets i les escales de la planta baixa de l’estació d’autobusos de la ciutat.

Hi ha molts tipus d’espera, i la meva idea era retratar-los“, explica Tziqui. Des de la família que espera junta compartint un banc fins al jove que mata el temps jugant amb el seu mòbil, passant per la noia que espera recolzant-se en una barana amb ulls plens de malenconia. Totes les persones dibuixades són usuaris reals de l’estació, a qui l’artista va veure després de passar-s’hi hores i hores observant.

Continua llegint