Ciutats imaginàries o reals?

Grans blocs aïllats, sense contacte els uns amb els altres tot i conviure en un mateix temps i en un mateix espai. Una ciutat asimètrica i injusta que no ofereix les mateixes possibilitats a tothom. Una ciutat amenaçada per aranyes gegants, símbol d’uns perills que, efectivament, tenen moltes potes i que poden adoptar qualsevol forma. Així veu la ciutat l’artista tarragoní Xavier Trobat. O així és la Ciutat Fragmentada, una de les ciutats que s’imagina, tal com es pot veure a la mostra “Correspondències ciutadanes a Europa“, visitable fins al setembre a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

L’any passat, diferents grups d’artistes van viatjar durant unes setmanes a les zones populars de Rennes (França), Cluj (Romania) i Tarragona per estudiar l’impacte de les migracions nacionals i internacionals i plasmar els resultats en diferents experiències culturals. Xavier Trobat va ser un dels que va desplaçar-se a la segona ciutat més poblada de Romania, i d’aquella experiència en van sorgir diferents models de ciutats imaginàries, plasmats en maquetes i dibuixos. La crítica a les desigualtats i als suposats avenços de la modernitat està present en gairebé tots.

Continua llegint

“Garbuix post imatge”, d’Alexandre Ayxendri

El 28 de febrer obre les portes l’exposició “Garbuix post imatge” del fotògraf tarragoní Alexandre Ayxendri. La mostra es podrà veure des del 28 de febrer fins al 16 de març a la Sala Kesse de la ciutat.

Aquesta serà la segona exposició del programa Micro-cicle, una iniciativa de la Baridiana amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Ajuntament de Tarragona i l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, i que compta amb el patrocini de Repsol.

Continua llegint