Dues dones en un desert caven una fossa i estan a punt de dipositar-hi una bossa que, presumiblement, amaga un cadàver en el seu interior mentre una veu en off ens diu “sempre volem saber la veritat”. Aquest és l’inquietant punt de partida de Veritas, curmetratge rodat parcialment a Tarragona i que es presentarà en el marc de les festes de Santa Tecla.

El reusenc Jesús Llungueras és el director i guionista d’aquest projecte, impulsat des de la seva productora, Juan Desafinado. Gran amant de les pel·lícules de suspens i terror, Llungueras ha ideat aquest thriller que condensa els elements característics del gènere en tan sols 20 minuts.

Patrícia Bargalló, Carles Bigorra, Ivana Miño, Gerard Domènech, Fermí Reixach i Pierre Livet conformen el repartiment d’aquest curt, que compta amb un pressupost de 9.000 €, aconseguits en bona part gràcies al micromecenatge. “És una gran satisfacció que en temps difícils com aquests molta gent confiï en tu per engegar un projecte d’aquest tipus“, explica el mateix Llungueras. De fet, la implicació de tot l’equip ha estat imprescindible per fer el projecte realitat: “teníem un equip de 25 persones que han treballat gratuïtament, i això que alguns dies hem hagut de rodar durant la matinada”.

El curt inclou dues localitzacions tarragonines: una de les gasolineres de la ciutat i l’interior de l’antiga Tabacalera. “És important agrair la tasca de la Tarragona Film Office, que ens ha gestionat alguns dels escenaris del curt. Fan una tasca important i, en definitiva, ajuden a crear indústria”, remarca Llungueras.

Rodatge d'una de les seqüències de Veritas a la Tabacalera

El primer teaser trailer va aconseguir en poques setmanes prop de 17.000 visualitzacions a Internet, moltes provinents de països com Mèxic o el Perú, fet que demostra que el curt està aixecant força expectatives, en part per la gran campanya efectuada a les xarxes. Al Facebook de Veritas s’hi poden veure, per exemple, interessants fotografies dels diferents dies de rodatge.

Un cop la pel·lícula estigui presentada, la intenció de Llungueras és subtitular-la en diferents idiomes i presentar-la en festivals d’arreu del món: “El thriller és un gènere poc utilitzat en el curtmetratge i creiem que pot interessar al públic“. I a partir d’aquí? El projecte podria acabar convertint-se en una triologia i els tres curts junts podrien acabar formant un llargmetratge, però perquè tot això pugui arribar a plantejar-se cal esperar a la recepció del públic. A Tarragona tindrem l’oportunitat de veure Veritas el 17 de setembre al Palau de Congressos.