Diu la llegenda, com molt bé recorda cada any l’Esbart Santa Tecla en la representació de les Contalles, que sant Magí va fer brollar aigua de les roques de la Brufaganya. Per aquest motiu es creu que l’aigua que raja de les fonts d’aquesta ermita té propietats miraculoses, i són molts els tarragonins que avui en dia la compren a càntirs. Per tot plegat l’aigua és la protagonista de les festes de Sant Magí, patró de Tarragona, que enguany tindran lloc del 14 al 19 d’agost i de les quals ja es pot consultar el programa complet d’actes.

Un any més, els portants vindran amb carros i cavalls des de la Brufaganya per portar aquesta aigua tan esperada. I l’aigua també serà la protagonista de la Revetlla Remullada, la manera més divertida i referescant de començar la nit del 19 d’agost.

El dia de Sant Magí s’acumulen els elements més tradicionals de la festa. Al migdia les quatre colles de la ciutat se citen en el marc singular de la plaça de les Cols en una de les diades castelleres més atractives de la temporada. I a la tarda, en la Professó, la imatge de Sant Magí és acompanyada per part del Seguici Popular de la ciutat en un itinerari que acaba amb una espectacular entrada a l’ermita del Portal de Carro, que enguany comptarà amb un acompanyament pirotècnic reforçat.

Revetlla Remullada de les Festes de Sant Magí

Més enllà del vessant més tradicional, Sant Magí també proporciona l’oportunitat de gaudir d’espectacles de primer nivell. Enguany és el cas, per exemple, del concert de Joan Manuel Serrat i Joaquín Sabina a la Tarraco Arena Plaça, o les representacions del musical Forever Young o del Ballet Rus de Sant Petersburg amb La Bella Dorment al Camp de Mart. El circ tornarà a ser present en aquestes festes de la mà de la Cia. Struc Magic Circus, que presentarà un espectacle per a tota la família a l’envelat de la plaça Verdaguer.

I les festes també són el marc propici perquè les entitats puguin plantejar propostes de diferents tipus. Enguany, per exemple, s’incorporen Els Sabors de Sant Magí, una iniciativa de la Federación de Casas y Centros Regionales de Tarragona. Aquesta nova oferta gastronòmica se suma a d’altres cites habituals com el 13è Festival de l’aMt, la iMAGInada o la Sindriada, que enguany canvia de format de la mà de la Pipel Entertainment.

Per a més informació:

Etiquetes: