La iMAGInada no s’atura

La 12a edició de la iMAGInada, que se celebrarà del 13 al 16 d’agost, s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies sanitàries provocades per la COVID-19. Això ha implicat un esforç ingent per als integrants del projecte, que s’hi dediquen desinteressadament. La decisió de fer possible, malgrat tot, l’esdeveniment, en el context d’incertesa imperant, i amb totes les dificultats afegides, no va ser fàcil. Però diuen que, en veure com el món de la cultura, tan castigat per la pandèmia, es bolcava per mirar de subsistir, van veure clar que calia cercar les maneres de mantenir l’activitat.  

Continua llegint

Francesc Gallart: “Hi ha molts tarragonins que no són devots, però no els critiquis Sant Magí!”

Francesc Gallart Magarolas (Tarragona, 1933) va néixer a tocar de la Part Baixa. Fill, per part de mare, d’una família de pagès, va créixer entre els camps de conreu a tocar del Francolí que tenia la família i els trens que donaven feina al seu pare, que era ferroviari. De fet, arran de la feina paterna, la família es va traslladar a Valls quan ell era ben jove, però, en plena adolescència, quan van tornar a Tarragona va comunicar a la família que volia entrar a estudiar al seminari.

Assegura que no s’ho va pensar gaire i que, de seguida, es va trobar molt a gust estudiant allí. “No vaig tenir en cap moment la sensació que havia agafat un camí equivocat. Em feia il·lusió ser capellà i vaig anar seguint endavant fins a aconseguir-ho”, explica mossèn Gallart assegut tranquil·lament davant d’una pila d’ampolletes de vidre que esperen ser omplertes amb l’aigua de Sant Magí.

Continua llegint

Carles Salvadó: “Amb ganes de compartir els valors per la tradició, la festa, la cultura i la fe, es pot esdevenir Portant de l’Aigua”

Carles Salvadó Baches (Tarragona, 1980) és un dels coordinadors dels Portants de l’Aigua de Tarragona i membre de la Confraria de Sant Magí.

Cuiner de professió, va cursar els seus estudis a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Ha treballat en diversos restaurant de Catalunya que compten amb alguna estrella Michelin, va ser 10 anys cap de cuina de l’Hotel Imperial Tarraco i, actualment, és el cap de cuina de la Xarxa Social i Sanitària Santa Tecla.

També és membre actiu dels Diables Voramar-Víbria de Tarragona, col·laborador de les visites teatralitzades d’Argos Tarragona i portant del pas l’Oració a l’Hort de l’Associació La Salle Tarragona.

Continua llegint