Quin és el teu color preferit? 

M’agrada molt qualsevol tipus de blau però he de dir que tinc devoció pel turquesa apagat. 

Hi ha algun il·lustrador o il·lustradora que sigui referent per a tu? Quins/es? 
 
Si, més d’un! M’agraden molt les il·lustradores Beatriz Martín Vidal i Ana Juan, i l’il·lustrador Benjamin Lacombe. 
 
Quin és el primer dibuix que et va fer sentir orgullosa? Descriu-lo. 
 
El primer dibuix que em va fer sentir orgullosa va ser probablement la portada de l’àlbum il·lustrat que vaig fer com a Treball de Recerca en finalitzar l’etapa del Batxillerat. 
 
El tema que vaig escollir va ser la crisi dels refugiats i a la il·lustració s’hi representa el mar Mediterrani amb unes taques bastant abstractes d’un color taronja/vermellós que pretenien representar totes aquelles vides que s’havien quedat al mar. 
 
És la primera il·lustració que vaig fer totalment improvisada tenint en compte només els sentiments i deixant-me endur pel tema. Potser per això em fa sentir bastant orgullosa. 
 
Recomana’ns un llibre il·lustrat.
 
Impossible recomanar-ne només un! Ara mateix me’n venen al cap sobretot dos, Caperuza, de la Beatriz Martín Vidal, una representació diferent del clàssic conte de la Caputxeta vermella i, Mon tout petit, de Germano Zullo i Albertine, un llibre que mostra el curs de la vida d’una manera senzilla i amb molta sensibilitat. 
 
Sabem que t’has endinsat en el món de la il·lustració per a tatuatges… Cal adaptar una il·lustració per aplicar-la en aquest camp? 
 
Tot i que ja fa uns quants anys que m’atrau tot aquest sector, fa relativament poc que m’he endinsat en el món del tatuatge. Des del meu petit punt de vista, aquesta professió té a l’igual que en la il·lustració, moltíssimes variants i estils. En la meva opinió, sí que és important adaptar una il·lustració a l’hora de ser tatuada, per tal que aquesta quedi integrada a la forma natural del cos. Tot i això, com he dit anteriorment, cada artista té una tècnica i un estil diferents que poden atraure a diferent públic respectivament. 
 
Que és el que t’agrada més dibuixar?
 
En general m’agrada dibuixar de tot, sí que és cert que els animals em fan més mandra, ja què, em costen més, però tot i així m’agrada igual. Tot i això, m’agrada molt dibuixar retrats i el cos femení. 
 
Per què i quan vas decidir estudiar il·lustració? 
 
Fa anys, la meva tieta em va regalar el llibre Caperuza i va ser el moment en què em va començar a interessar tot aquest món. 
 
Tot i això, he acabat estudiant il·lustració una mica d’imprevist. A l’acabar el Batxillerat artístic el que volia fer era marxar a estudiar Belles Arts però per certes circumstàncies això no va poder ser, i entrar en el món de la il·lustració m’ha acabat sorprenent gratament. 
 
Com veus la il·lustració a Tarragona? 
 
La veritat és que cada vegada millor, ja què des de fa un temps se li està donant més veu, i amb la creació de l’Associació d’Il·lustradors/es de Tarragona això només pot anar in crescendo.
 
[Seguiu les seves il·lustracions a les xarxes municipals, a InstagramFacebook i Twitter.]
 
Entrevista: Laia Marín 
Text i il·lustració: Alba Méndez