Set històries explicades en set idiomes corresponents a les set notes musicals. Aquest és el punt de partida de Ghost Track, pel·lícula rodada parcialment a Tarragona i que es projectarà per primera vegada aquest 14 de juny als Ocine Les Gavarres.

L’italià Fabrizio Rossetti, director del film, és un enamorat de la música, fins al punt que volia rodar una pel·lícula en què les mateixes cançons en fossin les protagonistes. Descartadíssim el musical (“en aquests films tot és massa feliç”), va optar per aquesta pel·lícula de set històries juxtaposades, en què “la música condiciona la vida dels protagonistes”. I de quina manera! Multinacionals que estafen estrelles de la cançó; cantants d’òpera que, com les sirenes mitològiques, encanten els seus amants amb la música; arpistes obligades a repetir una i altra vegada el mateix concert cada cap de setmana… Finalment l’espectador descobrirà que tots aquests personatges turmentats tenen alguna cosa en comú i, potser, un final no tan trist com es podria deduir.

El punt de partida de la pel·lícula és un fragment de l’himne compost a Sant Joan Baptista per Paulus Diaconus, una peça en llatí del segle VII en què l’inici de cada vers correspon a una nota musical. Cadascun d’aquests versos dóna títol a les set històries del film, que han estat rodades en diferents llocs del món i en diferents llengües (àrab, anglès, castellà, francès, etc.). Aquesta universalitat és essencial en la pel·lícula, ja que per desig del director sempre s’haurà de projectar en versió original subtitulada. Segons Rossetti, “les paraules, els sons, els accents… aquesta barreja també forma part de la banda sonora de la pel·lícula, que no es pot modificar”.

Precisament la cinquena d’aquestes històries, SOLvi polluti, ha estat rodada en diferents indrets de Tarragona. L’equip de producció buscava espais patrimonials per enregistrar algunes seqüències i va descobrir les localitzacions de l’Amfiteatre i el Circ. L’actor Fermí Reixach, actualment molt popular per interpretar el constructor Guillem Almeda a la sèrie de TV3 La Riera, hi encarna un violinista ja molt gran que torna a casa seva per tocar en el seu últim concert. Tot l’equip va sortir molt satisfet de Tarragona i especialment encantat amb la bellesa de la Volta Llarga del Circ. La Tarragona Film Office  va col·laborar en tot el procés.

La pel·lícula estarà una setmana en cartell als Ocine Les Gavarres però la resta de la distribució encara no està lligada. Ghost Track és un film independent, rodat amb un pressupost reduït i que ara busca el seu lloc dins dels circuits comercials.