Una dotzena de cultures via mòbil

“Marenkalma? Quins noms tan estranys que es posen!”, exclamava, estranyada, una dona des del fons del Cafè Metropol. Probablement era l’única que no coneixia tots els protagonistes de l’acte. Perquè, siguem francs, els usuaris d’Instagram acostumen a estar enganxats a aquesta xarxa social, que defensen a capa i espasa. De fet, hi estan enganxats com la majoria de gent amb les seves respectives aficions. Passa que la seva és compartir fotografies en un club amb més de 300 milions d’usuaris arreu del món, que té una gran repercussió mediàtica i que, en molts casos, fomenta valors artístics. Per aquests motius, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona ha fet una aposta per tenir una presència important a aquesta xarxa, tot fomentant, per exemple, iniciatives com El Fotògraf Convidat, que ahir va cloure un any intens inaugurant una exposició resum a la Rambla Nova.

La idea d’El Fotògraf Convidat és ben senzilla: oferir a un fotògraf de la ciutat, que estigui present en aquesta xarxa social, la possibilitat de compartir la seva visió de la cultura mitjançant cinc fotografies que es pengen cada mes a les xarxes socials municipals. La iniciativa va començar l’any 2013 però ha estat aquest 2014 quan s’ha consolidat plenament. En total, 60 fotografies. I, com a prova del talent dels artistes, fugint dels tòpics d’Instagram: sense abús dels filtres, sense fotos de gats, sense imatges de peus, sense postes de sol… Bé, alguna posta de sol sí que hem vist, però sempre justificada!

Continua llegint

“Un cuiner fa la mateixa cultura que un escriptor o un pintor”

Natural de Terrassa i resident a Vilanova d’Escornalbou, trobarem sovint l’Albert Villena (48 anys) per Tarragona i tot el territori. De fet, és un dels membres més actius de la comunitat dels Igerstgn. Professional de la banca, aquest enamorat de la fotografia autodidacte ha estat capaç de dotar les seves imatges d’un toc personal tot i l’eclecticisme aparent. Aquest febrer serà l’encarregat d’estrenar un petit gir al projecte del Fotògraf Convidat, ja que li hem demanat que, en lloc d’oferir la seva visió global de la cultura, se centri en un aspecte concret. Ha escollit l’artesania, que entén des d’un punt de vista molt particular i interessant.

Sembles un tot terreny: fas fotos de natura, d’interiors, imatges experimentals… Tot és fotografiable?

El que t’acaba portant a fer una fotografia concreta és el que sents en aquell moment. A vegades sóc conscient que el ser tan eclèctic em dificulta tenir un perfil propi com a fotògraf. Però també és veritat que em costa molt encasellar-me en una sola manera d’actuar. Si hi ha altres escenaris que em motiven em costa molt abandonar-los per l’obligació de seguir una línia en concret.

Continua llegint

El concurs “Mirades de Tarragona”, dedicat a Tarraco Viva, ha rebut 865 fotos

El jurat del concurs fotogràfic Mirades de Tarragona, format per Pep Escoda, Montse Riera, Ivan Rodon, Carles Llop, Manel Granell i Jordi Abelló, es va reunir el dimecres 5 de juny a l’Antiga Audiència per escollir les imatges guanyadores de la primera edició de 2013. El concurs, convocat per Tarragona Cultura, el Patronat Municipal de Turisme i InstagramersTGN, s’ha centrat en Tarraco Viva i ha rebut la xifra de 865 imatges.

Les imatges guanyadores han estat els següents:

Continua llegint