Una increïble i artística història d’amor

Després d’uns anys sense parar de viatjar, anar de festa i enriquir-se culturalment, la mona Micaela s’ha enamorat i està disposada a compartir la seva vida esbojarrada amb un altre primat, el mono de l’Anís del Mono. Els preparatius ja estan en marxa i s’està coent un calendari festiu per celebrar l’enllaç com cal, amb comiat de soltera, casament i lluna de mel, tot rodejat d’amics que convertiran aquesta unió en un trobada artística de primer nivell.

Si aquesta és la primera vegada que sentiu a parlar de la mona Micaela deveu estar al·lucinant (i amb raó). De què coi ens parlen aquests ara? Però, no ens hem tornat bojos (encara). La Micaela és, efectivament, una mona. Una figura de plàstic, de poc més de 30 centímetres d’alt, que el dissenyador tarragoní Òscar Vives va comprar un diumenge per casualitat al mercadet de la Part Alta. Durant un any la mona va acumular pols en un prestatge, però tot jugant la van batejar i la mare de l’Òscar va voler fer-se una fotografia amb ella. I el joc es va anar embolicant. I molt.

Continua llegint

Ceguesa inspiradora

En el fons, tot és una contradicció. Parlem d’arts visuals quan, en aquest cas, ni l’artista veia quan feia art ni molts espectadors podran veure les obres d’art. Aquest és el punt de partida (o d’arribada, segons es miri) de la nova exposició de l’artista tarragoní Àlvar CalvetNix. D’artistes com a cecs, de cecs com a artistes“, inaugurada recentment al Museu d’Art Modern de Tarragona.

A diferència d’altres iniciatives artístiques, en aquesta ocasió el títol de la mostra és, paradoxalment, més transparent i identificable que mai. La nix grega és la nostra nit, la falta de llum. I, en una nova mostra de l’art social que tant ha cultivat Calvet, l’artista efectivament s’ha tapat els ulls per pintar amb les mateixes sensacions que experimenta una persona invident i, d’altra banda, Calvet ha ofert la seva experiència a persones invidents per ajudar-les a sentir-se artistes per, com a mínim, un dia.

Continua llegint