Ser actiu a les xarxes socials li dóna a tothom cert renom i, a la vegada, s’aconsegueix fer bullir l’olla. Això és precisament el que buscaven els membres del Ball de Serrallonga quan van decidir que els seus personatges s’havien de fer Twitter. L’entitat ha creat un compte general (@BallSerrallonga) on hi publica les notícies relacionades amb les seves activitats, però també ha creat 14 comptes nous que els administren els mateixos personatges.

Així doncs, el mateix Serrallona, la Joana, Miquel Gainada o Lo Italià, entre d’altres, ja fa uns dies que diuen la seva a través dels 140 caràcters que permet aquesta xarxa social. “Volíem promocionar el grup i, de pas, crear una mica d’ambient de cara als parlaments que farem ara per Santa Tecla”, explica Jordi Serret, membre del Ball i un dels impulsors de la iniciativa.

Ara bé, les piulades de cada personatge segueixen un fil argumental i és que cada un escriu twits relacionats amb el versot que pronunciarà durant el Ball Parlat d’aquests dies 22 i 23 de setembre. “Per exemple, en Perot Rocaguinarda fa els twits parlant dels actes del tricentenari o la Cortarans té tendència a fer piulades com si fos del Partit Popular”, avança Serret. A banda, també s’ha creat un perfil una de les bosses de la colla, és a dir, una de les persones que acompanyen a la gent del Ball durant el Seguici portant aigua, trabucs de recanvi o pólvora.

El Ball de Serrallonga es va refundar l’any 1987 i compta amb un total de 18 personatges: els 14 bandolers, en Serrallonga, la Joana, el nen i el diable.

Aquest és el llistat de personatges i el seu respectiu usuari de Twitter. Us animem a seguir-los!

Laia Diaz