Els clubs de lectura de la Biblioteca, el punt de trobada pels amants de les lletres de totes les edats

Fomentar l’hàbit de la lectura, reforçar el paper socialitzador de la biblioteca i promocionar autors i temàtiques locals. Amb aquests objectius van començar a fer-se l’any 2005 els clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Gairebé 15 anys després, de forma trimestral o quadrimestral, la Biblioteca segueix organitzant nombrosos clubs que atrauen a amants de la lectura de totes les edats i temàtiques.

Teatre, assaig, còmic, llengües estrangeres, àlbums il·lustrats, literatura policiaca, de viatges… qualsevol gènere o temàtica és vàlid per organitzar un club de lectura.

Cada principi de trimestre, la Biblioteca presenta la seva oferta de clubs per als següents mesos. Un cop escollida la temàtica a tractar, es trien entre dues o tres lectures, una per mes, aproximadament, i es convoquen les trobades mensual dels participants al club per comentar i debatre sobre l’obra proposada.

A partir d’aquí, diverses tardes algunes sales de la biblioteca s’omplen d’amants de la lectura amb ganes de comentar allò que acaben de llegir i, fins i tot, de proposar-se títols entre ells.

Fomentar la lectura entre els més petits

Des de la Biblioteca també s’organitzen diversos clubs de lectura destinants a infants. De fet, a partir de P5, nens i nenes poden començar a participar al club de lectura en família. Des del centre expliquen que els clubs són per nens que tenen ganes de llegir, però també que tinguin ganes de fer amics i xerrar una estona fent servir algun llibre com a excusa.

De fet, a les trobades dels clubs infantils el debat sobre els llibres es barreja amb activitats lúdiques de tot tipus.

La participació als clubs de lectura és gratuïta i oberta a tothom. Únicament, cal fer la inscripció prèvia al cicle per poder participar en les sessions de comentari dels llibres, trucant al 977 240 331 o per correu electrònic a bptarragona.cultura@gencat.cat.

Text i fotos: Laia Díaz

Divulgar per fer pensar

Aquesta setmana la #BlogosferaTGN us presenta les recomanacions tarragonines de la Roser Pros-Roca, una periodista llicenciada en Humanitats que, de manera constant i habitual, podem llegir a La Conspiració de la Cultura. Si hem de definir d’alguna manera la Roser, el primer que ens ve al cap és que és una bloguera generosa, perquè la seva passió per compartir i divulgar coneixements sobre la cultura i temes d’interès d’altres àmbits no només l’expressa a través d’aquest espai, sinó de dos blogs més que actualment té en actiu i on canalitza tant el seu saber com el seu saber fer.

En el cas del blog que ens ocupa, la Roser hi publica setmana rere setmana citacions d’artistes, escriptors i filòsofs, ressenyes biogràfiques, d’actes i de llibres, comentaris de notícies tant de caràcter local com de caràcter global, entrevistes a personatges del món de l’art, propostes per fer o anar a veure…, i, avui, per exemple, tres dels seus llocs preferits de la ciutat.

Continua llegint