Fomentar l’hàbit de la lectura, reforçar el paper socialitzador de la biblioteca i promocionar autors i temàtiques locals. Amb aquests objectius van començar a fer-se l’any 2005 els clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Gairebé 15 anys després, de forma trimestral o quadrimestral, la Biblioteca segueix organitzant nombrosos clubs que atrauen a amants de la lectura de totes les edats i temàtiques.

Teatre, assaig, còmic, llengües estrangeres, àlbums il·lustrats, literatura policiaca, de viatges… qualsevol gènere o temàtica és vàlid per organitzar un club de lectura.

Cada principi de trimestre, la Biblioteca presenta la seva oferta de clubs per als següents mesos. Un cop escollida la temàtica a tractar, es trien entre dues o tres lectures, una per mes, aproximadament, i es convoquen les trobades mensual dels participants al club per comentar i debatre sobre l’obra proposada.

A partir d’aquí, diverses tardes algunes sales de la biblioteca s’omplen d’amants de la lectura amb ganes de comentar allò que acaben de llegir i, fins i tot, de proposar-se títols entre ells.

Fomentar la lectura entre els més petits

Des de la Biblioteca també s’organitzen diversos clubs de lectura destinants a infants. De fet, a partir de P5, nens i nenes poden començar a participar al club de lectura en família. Des del centre expliquen que els clubs són per nens que tenen ganes de llegir, però també que tinguin ganes de fer amics i xerrar una estona fent servir algun llibre com a excusa.

De fet, a les trobades dels clubs infantils el debat sobre els llibres es barreja amb activitats lúdiques de tot tipus.

La participació als clubs de lectura és gratuïta i oberta a tothom. Únicament, cal fer la inscripció prèvia al cicle per poder participar en les sessions de comentari dels llibres, trucant al 977 240 331 o per correu electrònic a [email protected].

Text i fotos: Laia Díaz