“Sóc més del costat lluminós i de seguir la petjada dels Jedi”

De la collita dels vuitanta, nascut i resident a Torreforta, Emili Samper és doctor en Filologia Catalana i tècnic de recerca a l’Arxiu de Folklore de la Universitat Rovira i Virgili. La seva feina se centra en l’estudi de la literatura popular i el folklore, el que tots coneixem també per rondalles, dites, refranys i llegendes. Enguany ell és el Tuitaire Convidat amb motiu Santa Tecla, de manera que, a partir del dia 15 de setembre, podreu seguir les seves vivències de les festes a través del perfil de Twitter de @TGNcultura, on piularà afegint les sigles ES al començament dels seus tuits.

I us preguntareu… i per què l’Emili? Doncs us podem assegurar que no hi ha un candidat millor per fer-ho, perquè l’Emili no només coneix profundament les arrels de la nostra cultura tradicional, sinó que, a més, fa molts anys que es mou per l’esfera bloguera i les xarxes socials i és un expert… en Star Wars! En el marc de la campanya #QuelaTeclaTacompanyi, doncs, ell ens mostrarà el costat lluminós de la festa… O potser també el fosc? Avui l’hem entrevistat per intentar descobrir-ho…

Continua llegint

Història, llegenda i gust per la ficció

Segurament el veureu en moltes de les “mogudes” culturals tarragonines i, si aneu als actes de Tarraco Viva, a la Setmana del Còmic o bé a presentacions de llibres sobre folklore, és més que probable que us el trobeu tant a platea com al cantó de l’escenari. D’altra banda, és fàcil que, si us moveu per les xarxes socials i l’entorn 3.0, hi topeu en un moment o altre… Ell és l’Emili Samper, o el @Nightwing80, un dels primers tinetaires i primers bloguers de Tarragona, filòleg, doctor i amant de les llegendes i dels imaginaris il·lustrats.

És jove, però fa molts anys que viu a La batcova i a ComiCat, on ens explica curiositats sobre superhoerois, personatges foscos, sèries i pel·lícules d’aventures i autors d’històries diverses. Us animem que seguiu les seves recomanacions, perquè, si una virtut té l’Emili (que en té més d’una), és que, quan una cosa comença, ell és allà per provar-la i afegir-s’hi: tant si apareix una novetat editorial, com si s’obre una nova xarxa social, l’Emili té el do d’assabentar-se’n i de ser-hi, a primera fila.

Continua llegint

“La meva prioritat a l’hora de fer una foto és explicar una història i fer riure”

Treballa al Gabinet Jurídic de la Universitat Rovira i Virgili. A Instagram és un usuari amb un nombre elevat de seguidors que aprecien molt la seva galeria, perquè és original dins de la xarxa. Les seves fotografies són una congelació de trossets d’històries que mostren una gran cura escenogràfica i que, mitjançant l’humor, tenen un to subversiu potser involuntari, però que, si més no, ens trenca els esquemes. Guillem Tapias, @guillemtz a IG, és el Fotògraf Convidat per Tarragona Cultura a Instagram durant el mes de gener i li hem fet una petita entrevista per conèixe’l una mica millor.

Quina és la teva relació amb la fotografia?

A la meva mare sempre li ha agradat la fotografia, així que suposo que ha estat una afició heretada; no obstant això, sempre m’havia agradat més veure fotos que fer-les. Va ser arrel de la compra d’una càmera rèflex fa uns anys que em va venir l’afició per fotografiar i no només per la fotografia.

Continua llegint