Ramon Grau: “La sensibilitat ciutadana per col·laborar demostra que, en els moments difícils, la societat es manté viva”

Ramon Grau (Tarragona, 1970) es va inscriure com a voluntari de Creu Roja l’any 1983 i, des d’aleshores, no s’ha desvinculat mai de l’entitat. En les darreres setmanes, arran de la declaració de l’estat d’alarma, els esforços d’aquest col·lectiu, que actualment presideix tant a la ciutat com a la demarcació, s’han centrat a atendre les necessitats sobrevingudes de les persones socialment més vulnerables.

Aquests dies han assumit una activitat frenètica. Entre les mesures que han portat a terme, destaca la gestió, a petició de l’Ajuntament de Tarragona, de l’alberg que s’ha instal·lat al pavelló del Serrallo per tal d’atendre, en aquesta situació d’emergència, fins a una cinquantena de persones sense llar. “Hem de dir que està funcionant molt bé i que s’hi treballa amb totes les garanties sanitàries”, afirma Grau, qui també recorda que durant la resta de l’any Creu Roja ja fa un seguiment, durant dos dies a la setmana, del sensellarisme a la ciutat.

Continua llegint

Lluís Mangrané: “Una de les lliçons de la pandèmia és que ens necessitem els uns als altres”

Lluís Mangrané (Tarragona, 1955) forma part de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona des de la seva fundació, l’any 1993. Tot i acumular dècades d’experiència en l’àmbit de la gestió d’emergències, Mangrané reconeix que des de començaments de març viu, com tothom, uns dies insòlits. Tancat en una habitació, rodejat de pantalles i pendent constantment del telèfon mòbil, coordina les actuacions dels més de 50 voluntaris de l’entitat, que treballen de manera abnegada per contribuir a controlar la propagació de la Covid-19 a la ciutat.

Ells sempre hi són. Des de l’activació de l’estat d’alarma, han esmerçat els seus esforços a recordar, per megafonia, a la població, que cal respectar les mesures de confinament, així com també a recollir i repartir el material sanitari que col·lectius, empreses i persones a títol individual han donat per col·laborar a fer front al coronavirus. Tenen quantificades fins a 1.500 mascaretes i 80.000 guants d’un sol ús, i ben aviat donaran unes 4.000 mascaretes reutilitzables per als cossos de seguretat, personal sanitari i d’emergències.  

Continua llegint