Dansa i ciutat

“He deixat de banda l’espontaneïtat i m’he endut un grupet d’amigues ‘ballarines’ de l’Escola Artis a passejar per Tarragona!” Això és el que comentava la Mar López, la Fotògrafa Convidada de l’agost, en l’entrevista que li vam fer a inicis de mes per saber quina sèrie fotogràfica ens havia preparat. I avui, en aquest article, publiquem el resultat, meravellós, de l’experiència.

Com veureu, en les imatges de la Mar, les puntes, els tutús i els gestos de les ballarines juguen amb entorns emblemàtics de la ciutat, en un recorregut que es pot resseguir físicament i que va del Balcó a la Catedral, passant per la Rambla Nova i el Teatre Tarragona.

Continua llegint

#LaFotògrafailaDansa

Avui us presentem un passeig visual per tota la sèrie fotogràfica de la Rosa Rovira, (@lamishima a Instagram), que ha estat la nostra Fotògrafa Convidada durant el mes d’agost a les xarxes de Tarragona Cultura. El tema que va escollir per al repte que li vam proposar ha estat la dansa i en les 5 imatges que ens ha anat regalant setmana rere setmana ha aconseguit, d’una banda, transmetre’ns la passió que ella sent per aquesta expressió artística; d’una altra, explicar-nos-en totes les virtuts, i, finalment, fer-nos veure que aquestes virtuts poden ser “útils” per a tots nosaltres i per al nostre dia a dia.

D’altra banda, durant l’agost, diversos igers han anat etiquetant, per acompanyar-la, algunes de les seves fotos amb #LaFotògrafailaDansa i s’han unit, així, a la seva sèrie. Com cada mes, doncs, reunim en aquest post tant les imatges de Rosa com algunes de les han compartit aquests acompanyants de luxe. I aprofitem, és clar, l’avinentesa per donar un cop més les gràcies a la Rosa i a totes les persones que heu participat en aquesta acció.

Continua llegint

“En el fons, Instagram és molt terapèutic”

La Rosa Rovira va néixer a Lleida, on va viure fins als vint-i-un anys. Va estudiar-hi Educació Social, mentre, paral·lelament, completava els tres cursos de Formació de l’actor a l’Aula de Teatre de la ciutat. És educadora social i treballa amb infants i adolescents en risc, en un centre d’acollida: “És una feina molt dura però molt satisfactòria”, ens diu. Li agrada moltíssim viure a Tarragona, perquè, des del seu punt de vista, és una ciutat que té la mida justa per tenir de tot a l’abast, sense l’estrès, el soroll i la contaminació dels grans nuclis urbans. A més, valora que tinguem unes platges “maquíssimes” i, alhora, la muntanya a dos quarts d’hora en cotxe, o el Pirineu a dues hores, “per no parlar del clima, el menjar, les tradicions i les festes”. “Malgrat que sóc una lleidatana de les que defensa Lleida a capa i espasa, reconec que estic contenta amb el canvi i sempre m’he sentit molt ben acollida.”

Trobareu la Rosa a Instagram amb el sobrenom de @lamishima. De caràcter generós, alegre i entusiasta, la Rosa sap passar-s’ho bé i fer que els altres també visquin una estona agradable amb ella. Les seves fotografies recullen aquesta passió que sent per la vida. Ella és la Fotògrafa Convidada del mes d’agost a les xarxes de @TGNcultura, on podreu anar descobrint la seva sèrie dedicada a la dansa.

Continua llegint