Arts escèniquesBlocCultura

Fomentar el flamenc des de Sant Pere i Sant Pau

L’escola de dansa Azabache de Sant Pere i Sant Pau va aconseguir diversos guardons al certamen nacional ORBE

11/04/2024

L’escola de dansa Azabache, ubicada a Sant Pere i Sant Pau, pot presumir dels bons resultats dels seus alumnes al certamen nacional de dansa ORBE, per segon any consecutiu. El campionat va tenir lloc aquest passat cap de setmana, 6 i 7 d’abril, al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Paqui Moya i Miguel Ángel Núñez són els responsables de l’escola. La primera detalla que “va ser una gran experiència, encara millor que la del passat 2023”. L’escola va obtenir tres primers premis, en les categories júnior, youth i absoluta; un segon lloc, en l’apartat de Flamenc Kids, en el qual també es va endur el premi a millor vestuari i grup revelació; i cinc premis revelació.

El paper de les més petites

Paqui Moya fa valdre aquests podis: “Competíem amb gent que forma part d’escoles certificades, i nosaltres treballem a escala amateur”. En aquest sentit, ressalta que les més petites van competir en una categoria superior a la seva, amb nens i nenes d’onze anys. “Estem molt orgullosos”, comenta la professora de l’escola, la qual afegeix que “aquestes fites només s’aconsegueixen amb la voluntat dels ballarins i ballarines de continuar millorant cada dia”.

Actualment, l’escola de dansa Azabache compta amb prop de 90 alumnes d’edats diverses. Paqui Moya referma l’interès que hi ha a la ciutat, i també al territori, pel flamenc i la dansa espanyola. “Tot i que pot semblar que no, aquests tipus de danses cada cop sumen més gent, i ho podem veure a la nostra acadèmia”, expressa.

Apostar pel flamenc i la dansa espanyola

Moya pensa que “cal apostar pel que ens agrada i que ens escoltin per difondre la dansa espanyola i el flamenc a la ciutat”. La professora de l’escola Azabache considera que es tracta “d’una dansa molt bonica que cal treballar des de diversos àmbits” i insisteix en la importància d’un festival com el Tarragona Sona Flamenc. “Es tracta d’un festival pel qual hem d’apostar-hi fermament”, afegeix. 

Per Paqui Moya, el Tarragona Sona Flamenc és “una forma d’incentivar els alumnes i que vegin el treball d’altres centres i de professionals del flamenc i la dansa espanyola”. 

Azabache realitzarà un espectacle que es podrà veure el dia 2 de juny al Teatre Tarragona a les 18:30 hores. Així mateix, els ballarins i ballarines de l’escola participaran en una competició estatal el mes de juliol. En aquest mateix certamen, l’any passat van resultar terceres d’Espanya en categoria absoluta i l’equip júnior va rebre una menció especial del jurat que els va donar el passi directe a la final europea.

Text: Josep Gallofré

Imatges: Escola Azabache



1 Comentari

  1. Isabel Romero
    11/04/2024 Respon

    Son increíblemente buenos!! ENHORABUENA!?

Deixa un comentari