“Hi ha gent que s’ha enfadat, però d’altra ens ve a preguntar si els criticarem”

A Fermí Fernández el vam conèixer primer a través de la ràdio, després el vam veure a la televisió, però a Tarragona molts el tenen al cap perquè fa gairebé trenta anys que és un dels vells de Dames i Vells. Enguany que el ball celebra el seu 500 aniversari, Fernández ha acceptat el repte de ser el Tuitaire Convidat durant les Festes de Santa Tecla per mostrar-nos la seva particular visió d’aquest moment tan esperat per la ciutat des del perfil oficial de Tarragona Cultura; distingireu les seves piulades perquè aniran signades amb les incials FF. Abans, però, hem volgut descobrir una mica més la seva relació i estima cap a les festes i cap a Dames i Vells.

Tenint en compte que el Ball de Dames i Vells celebra enguany 500 anys, la Santa Tecla de Fermí Fernández serà més especial que la dels altres anys?
Serà molt especial per tot el grup, bàsicament perquè no sortirem al carrer. Estarem al Teatre Metropol i serà una manera molt diferent de veure les festes, perquè tenim dues representacions diàries i quan acabem estarem tan cansats que serà difícil formar part de les festes com els altres anys.

Continua llegint

La inauguració del Teatre Tarragona en dotze moments

L’espera ha estat llarga, massa, però finalment va arribar el dia de l’estrena del Teatre Tarragona. L’espectacle inaugural va permetre agafar el relleu del Metropol, va donar una plataforma d’exhibició al talent local i va demostrar les potencialitats de l’equipament. Van ser dues hores i mitja llargues que van deixar molts moments. Aquests són els nostres dotze.

1. Torxes. La desfilada de torxes del Metropol al Tarragona, acompanyada d’una banda sonora amb tocs d’èpica però sense caure en pretensions excessives, va permetre fer visible la tasca de les entitats de la ciutat que treballen dia rere dia en l’àmbit de les arts escèniques.

Continua llegint

“Fa 16 anys els Comediants van inaugurar el Metropol; ara l’estrena del nou teatre anirà a càrrec de la gent de Tarragona”

El nou Teatre Tarragona s’inaugurarà oficialment el dimarts 11 de desembre amb un espectacle de nova creació que també servirà per cloure els actes de Tarragona 2012 Capital de la Cultura Catalana. Al capdavant d’aquesta proposta es troba Sergi Guasch, que amb només 27 anys ha dirigit un espectacle “fet des de Tarragona per a Tarragona” que servirà per batejar el futur vaixell insígnia de les arts escèniques a la ciutat.

Tothom ha estat citat a les 19.30 h al Teatre Metropol. No ha estat pas un error. Guasch ha plantejat l’acte, no només com l’estrena d’un nou equipament, sinó com un reconeixement de la gent que dia rere dia fa cultura a la ciutat: “és significatiu que fa 16 anys algú de fora com els Comediants inauguressin el Metropol i ara l’estrena del nou teatre vagi a càrrec de la gent de Tarragona. Durant tot aquest temps el Metropol ha fet molta feina i ha contribuït que molta gent del sector s’hagi professionalitzat“, assegura. 

Continua llegint