“Estaria bé que creguéssim una mica més en nosaltres mateixos”

El periodista i gestor cultural Carles Marquès, nascut el 1962, fa gairebé cinc anys que dirigeix el CaixaForum Tarragona. Bon coneixedor de la realitat del territori, conversem amb ell sobre el paper que desenvolupen equipaments com el que encapçala, de les potencialitats de Tarragona i de moltes coses més.

Què aporta Tarragona a la cultura catalana?

Aporta una dimensió pròpia que moltes vegades ens costa a nosaltres mateixos d’explicar que es basa, especialment, en la col·lectivitat. Com ja es va veure en l’acte inaugural de la Capitalitat, els grans fenòmens que han associat Tarragona amb la cultura els darrers anys coincideixen amb aquesta col·lectivitat: castells, Dames i Vells, etc.

Continua llegint

A la recerca de l’instant feliç

Diuen que, de petit, a Henri Lartigue li agradava obrir i tancar els ulls ràpidament, com si mentalment emmagatzemés allò que estava veient per intentar retenir-ho per sempre. Quan tenia vuit anys, el seu pare li va regalar una càmera fotogràfica, tot un luxe per a aquells temps només a l’abast de les famílies més acomodades de França. Des d’aleshores, Lartigue ja no necessitava cloure els ulls per capturar allò que li agradava. Podia conservar per sempre els instants feliços gràcies a les fotografies, com les que es poden veure a l’exposició “Un món flotant“, instal·lada fins al 19 d’agost al CaixaForum Tarragona.

De la mà del David, un dels guies habituals del CaixaForum, us oferim un brevíssim recorregut virtual per l’exposició, a partir de mitja dotzena d’imatges representatives. La mostra es podrà visitar aquest divendres i dissabte en horari especial amb motiu de la Nit dels Museus. Continua llegint