La iMAGInada no s’atura

La 12a edició de la iMAGInada, que se celebrarà del 13 al 16 d’agost, s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies sanitàries provocades per la COVID-19. Això ha implicat un esforç ingent per als integrants del projecte, que s’hi dediquen desinteressadament. La decisió de fer possible, malgrat tot, l’esdeveniment, en el context d’incertesa imperant, i amb totes les dificultats afegides, no va ser fàcil. Però diuen que, en veure com el món de la cultura, tan castigat per la pandèmia, es bolcava per mirar de subsistir, van veure clar que calia cercar les maneres de mantenir l’activitat.  

Continua llegint

Una festa alternativa on tothom hi té cabuda

Si aquests dies de Sant Magí topeu amb un cargol gegant passejant-se de forma festiva pels carrers de la Part Alta, no fa falta que us fregueu els ulls. L’animal formarà part de la cercavila de la iMAGInada, un col·lectiu que des de fa sis anys treballa per oferir una festa alternativa a la ciutat. Enguany volen donar un nou salt de qualitat i consolidar l’espai del Camp de Mart i per aquest motiu han programat una vuitantena d’activitats entre el 14 i el 17 d’agost.

El cargol és la imatge promocional d’aquesta edició i l’elecció no és gratuïta. “Va a poc a poc però deixant rastre, sempre duent la casa a sobre“, aclareix en Manel Torres, un dels integrants del col·lectiu. Ben mirat, el paral·lelisme és oportú: la iMAGInada va néixer l’any 2009 com una iniciativa de diferents col·lectius de la ciutat, com l’Assemblea Jove de Tarragona, Patrimoni per la Pau i els ateneus Alomà, Alverna i El Saler, que aleshores es plasmava en algunes activitats al passeig de les Palmeres. En només sis anys la proposta ha crescut fins a convertir-se en un dels pals de paller del programa de Sant Magí.

Continua llegint