La inauguració del Teatre Tarragona en dotze moments

L’espera ha estat llarga, massa, però finalment va arribar el dia de l’estrena del Teatre Tarragona. L’espectacle inaugural va permetre agafar el relleu del Metropol, va donar una plataforma d’exhibició al talent local i va demostrar les potencialitats de l’equipament. Van ser dues hores i mitja llargues que van deixar molts moments. Aquests són els nostres dotze.

1. Torxes. La desfilada de torxes del Metropol al Tarragona, acompanyada d’una banda sonora amb tocs d’èpica però sense caure en pretensions excessives, va permetre fer visible la tasca de les entitats de la ciutat que treballen dia rere dia en l’àmbit de les arts escèniques.

Continua llegint

“Fa 16 anys els Comediants van inaugurar el Metropol; ara l’estrena del nou teatre anirà a càrrec de la gent de Tarragona”

El nou Teatre Tarragona s’inaugurarà oficialment el dimarts 11 de desembre amb un espectacle de nova creació que també servirà per cloure els actes de Tarragona 2012 Capital de la Cultura Catalana. Al capdavant d’aquesta proposta es troba Sergi Guasch, que amb només 27 anys ha dirigit un espectacle “fet des de Tarragona per a Tarragona” que servirà per batejar el futur vaixell insígnia de les arts escèniques a la ciutat.

Tothom ha estat citat a les 19.30 h al Teatre Metropol. No ha estat pas un error. Guasch ha plantejat l’acte, no només com l’estrena d’un nou equipament, sinó com un reconeixement de la gent que dia rere dia fa cultura a la ciutat: “és significatiu que fa 16 anys algú de fora com els Comediants inauguressin el Metropol i ara l’estrena del nou teatre vagi a càrrec de la gent de Tarragona. Durant tot aquest temps el Metropol ha fet molta feina i ha contribuït que molta gent del sector s’hagi professionalitzat“, assegura. 

Continua llegint

Pantomima a la romana

Primer va ser el teatre de text, després van ser les farses atel·lanes i ara és el torn de la pantomima. L’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata continuen el procés d’investigació i recuperació del teatre romà i aquest diumenge a la tarda presentaran al Palau de Congressos Hic habitat felicitas, espectacle que tancarà la present edició de Tarraco Viva.

Un matrimoni de patricis està a punt de celebrar una festa i els seus esclaus reben l’encàrrec de preparar un espectacle per als nombrosos convidats que s’hi esperen. Amb aquest punt de partida es desenvoluparà una comèdia que agruparà molts gèneres del teatre popular romà. “És una olla barrejada”, en paraules de Joan Pascual, director de l’espectacle i responsable de l’Aula de Teatre de la URV i Zona Zàlata.

Continua llegint