La Festa als Ulls d’Antonio Nodar

L’any passat les conselleries de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona i El Teler de Llum, el nostre centre d’art, anunciaven que el projecte de La Festa als Ulls, liderat pel fotògraf Pep Escoda des de fa més de deu anys, experimentaria un reforç a partir del 2016. Dins del pla d’accions ideat per potenciar aquesta iniciativa cultural tan interessant, que uneix tradició i cultura popular amb fotografia contemporània, arriba la novetat de traslladar l’exposició anual de La Festa als Ulls al mes d’agost, per la festa major de Sant Magí, i d’oferir, a més, un taller formatiu del fotògraf que exposa a les persones interessades en la fotografia, per tal d’aprofundir en estils i tècniques i aprofitar més directament el seu coneixement.

Continua llegint

“Santa Tecla és intensitat”

Un membre del Ball de Cossis descansa estirat en un racó de la Part Alta, mentre una integrant del Ball de Gitanes s’agenolla al seu costat, potser per animar-lo, potser per senzillament fer-li companyia. És una de les moltes escenes amagades que s’escriuen als marges de les jornades més intenses de Santa Tecla i que l’ull del fotògraf gallec Gabriel Tizón va convertir en instantànies particulars ara fa tot just un any.

Tizón va ser el convidat a la darrera edició de La Festa als Ulls, iniciativa comissariada pel també fotògraf tarragoní Pep Escoda, que cada any convida un forani perquè descobreixi Santa Tecla amb la mirada d’algú que l’observa per primer cop. El resultat de la immersió de Tizón en la Tarragona festiva es pot veure durant aquestes festes a l’exposició “O Pulso de Santa Tecla”, a la Sala Genius del Palau de Congressos, que s’inaugura aquest 15 de setembre al vespre.

Continua llegint