L’any passat les conselleries de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona i El Teler de Llum, el nostre centre d’art, anunciaven que el projecte de La Festa als Ulls, liderat pel fotògraf Pep Escoda des de fa més de deu anys, experimentaria un reforç a partir del 2016. Dins del pla d’accions ideat per potenciar aquesta iniciativa cultural tan interessant, que uneix tradició i cultura popular amb fotografia contemporània, arriba la novetat de traslladar l’exposició anual de La Festa als Ulls al mes d’agost, per la festa major de Sant Magí, i d’oferir, a més, un taller formatiu del fotògraf que exposa a les persones interessades en la fotografia, per tal d’aprofundir en estils i tècniques i aprofitar més directament el seu coneixement.

Per si no coneixeu el projecte, La Festa als Ulls convida, setembre rere setembre, per les festes de Santa Tecla, un fotògraf estranger, de l’àmbit europeu, perquè visqui, de primera mà, el moment tan explosiu en què estem immersos durant deu dies. Un dels grans valors que té és que els tarragonins i tarragonines tenim l’oportunitat, així, de revisitar i redescobrir la nostra festa des d’uns ulls “verges” que, de cop, xuclen moltíssima informació, i, sobretot, moltíssims sentiments i emocions. El 2015 va ser el torn del fotògraf gallec Antonio Nodar, que es va barrejar entre teclers i tecleres per viure, en primera persona i a través de la seva càmera, aquells dies d’eufòria i identitat tarragonina, i, ara, a partir del dia 13 d’agost, a les 19.30 h, en un nou espai de la Casa de la Festa, podrem veure exposat el seu treball de 2015.

Foto Antonio Nodar

Ara bé, com dèiem, a més de l’exposició, enguany tindrem l’oportunitat d’escoltar-lo amb més profunditat en la sessió formativa que impartirà el dia 14 d’agost, de 10 a 14 h, també a la Casa de la Festa. El preu del workshop és de 30 euros i, posteriorment, pagant-ne 15 més, podreu assistir al dinar que hem preparat amb ell a l’Osteria del Lab. En aquesta sessió, farà referència a la seva evolució en el món de la imatge i al procés que va seguir, doncs, en passar de la fotografia de premsa a projectes més personals, com From portrait to self-portrait. També explicarà la manera com va confrontar el treball de fotògraf convidat de Santa Tecla 2015.

Principalment, serà una sessió oberta, en constant diàleg amb el fotògraf, que donarà prioritat al fet d’intercanviar amb ell tot tipus de preguntes que interessin a les persones inscrites, tant de caire més tècnic com de caire estilític i/o metodològic.

Ja us hi podeu inscriure a través de TarracoTicket.

Text: Rosa Comes
Imatges: Antonio Nodar

Foto Antonio Nodar 2

Foto Antonio Nodar 1