Atmosferes, ‘Blade Runner’ i ‘El príncep valent’

Què tenen a veure una porció d’aire, la pel·lícula de Ridley Scott i la historieta de Harold Foster que serveixen per titular aquest ratlles? De moment ho deixem per a més endavant. Al cap i a la fi, els protagonistes de l’article són els músics tarragonins Miguel Alberto Cruz i Xavier Pié, que acaben d’editar el seu primer disc, Rutes. La seva és una història una mica peculiar, un amor musical a primera vista però de cocció lenta.

Anem cap a enrere en el temps, cap a mitjans dels anys vuitanta. Els Pets encara no han editat cap disc però ja fan concerts per fer circular cançons com Suïcidi quotidià, de la seva primera maqueta. De vegades demanen a músics col·legues que els donin un cop de mà i és així com es coneixen Cruz i Pié: tocant amb el trio de Constantí en un concert a l’Aula Magna de l’antiga Facultat de Lletres, a la plaça Imperial Tàrraco. Va haver-hi connexió des d’un primer moment. El saxo de Pié va seduir la guitarra de Cruz i a l’inrevés. Després encara van venir concerts plegats amb altres formacions, però, coses dels artistes, la relació professional es perd.

Continua llegint

“L’essència de Tarragona és en les seves pròpies cançons”

Miguel Alberto Cruz Carmona ha estat guitarrista i compositor de diverses bandes com RPM, Els Pets, Nolose!, Satori -el seu projecte en solitari presentat a Nova York al New Music Seminar-; a més de productor i tècnic de so. Des de fa diversos anys és el president de l’Associació de Músics de Tarragona (aMt), una entitat creada l’any 1999. Quedem amb ell a la seu de l’associació, un despatx de l’Hotel d’Entitats.

Aquesta mateixa nit hi ha un concert a la Sala El Cau, organitzat per vosaltres…

Va ser una demanda dels mateixos socis. Cada any editem el CD Un munt d’idees amb temes de bandes locals però volíem anar més enllà del CD i intentar fer una sèrie de concerts a tot el territori. Vam pensar que el nom de “Música en marxa” era adient, i així recuperàvem altres iniciatives que havíem fet amb nom similar. En aquesta ocasió hi haurà tres actuacions de 45 minuts cadascuna: Abre ke Paso, que fan rock’n’roll; Euler, que fan metal en català i són impressionats, i Underground Spirit, que fan un pop rock maquinero molt singular. A més, el seu cantant és l’Ismi, el primer cantant dels Condons Adulerats. I tenim la intenció de buscar més bolos arreu del territori.

Continua llegint