Art i ciutat

Com cada dimecres, la #BlogosferaTGN us proposa un nou espai virtual per explorar i 3 llocs de Tarragona que els seus autors ens recomanen per un motiu o altre. Aquesta setmana és el torn de Polígon Cultural, el web d’una associació que va sorgir amb l’objectiu de promoure iniciatives al voltant de l’art contemporani que tinguin la ciutat com a escenari per a l’experimentació. I direu, què vol dir aquesta frase? Doncs que, per exemple, són els impulsors d’un arxiu en línia que documenta les diverses peces d’art urbà que se’ns apareixen als carrers de Tarragona, Shikuarat, i, alhora, són els gestors del projecte Murs que Parlen, una iniciativa feta juntament amb Joventut i El Teler de Llum en què, de manera periòdica, es conviden artistes a pintar diversos murs urbans alliberats.

El Darío Cobacho és una de les persones que fa girar la maquinària d’aquest projecte ambiciós, que reuneix voluntats de foment de la creació i de preservació de peces artístiques que, en molts casos, són efímeres. Avui, per presentar-se i presentar Polígon, ha triat un fanzine il·lustrat que li agrada especialment, Junkie Python, i que porta vuit edicions a les espatlles…

Continua llegint

Grafits regeneradors

Utilitzar les arts visuals com a vehicle d’expressió cultural i com a instrument de dinamització d’un espai urbà. Aquest és teló de fons de la intervenció que tindrà lloc aquest dissabte 24 de març al barri tarragoní de Bonavista.

En els últims temps els veïns de la zona s’havien queixat de l’estat de deixadesa que patien els voltants del camp de futbol del barri. Les intervencions puntuals que havien tingut lloc abans no feien efecte i per aquest motiu diferents actors han ajuntat esforços per, mitjançant una gran intervenció plàstica, intentar revertir la situació.

Continua llegint