Utilitzar les arts visuals com a vehicle d’expressió cultural i com a instrument de dinamització d’un espai urbà. Aquest és teló de fons de la intervenció que tindrà lloc aquest dissabte 24 de març al barri tarragoní de Bonavista.

En els últims temps els veïns de la zona s’havien queixat de l’estat de deixadesa que patien els voltants del camp de futbol del barri. Les intervencions puntuals que havien tingut lloc abans no feien efecte i per aquest motiu diferents actors han ajuntat esforços per, mitjançant una gran intervenció plàstica, intentar revertir la situació.

A partir de les 10 h diferents artistes i grups de veïns començaran a pintar els murs exteriors del camp de futbol per millorar l’estat de la zona, en una iniciativa engegada per la UCB (nova unió de comerciants de Bonavista), 27.7 Art group i les conselleries de Joventut i Esports de l’Ajuntament de Tarragona. L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) patrocina aquesta iniciativa aportant el blanqueig de les parets del camp i els esprais de pintura per a tot el jovent i els artistes participants.

Segons les previsions, al llarg del matí prop de 70 persones agafaran els pots d’esprai per contribuir a pintar els grafits en els 700 metres quadrats de mur. A la iniciativa s’hi han sumat entitats del barri com l’Eskurri Esplai i la Mar Blava Entitats, a més de diversos professionals. L’artista tarragoní Alexandre Ayxendri ha sigut l’encarregat d’estrenar la paret i ja ha plasmat el logo dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017, ja que el mur estarà dedicat a aquesta competició esportiva.

La jornada tindrà un marcat to festiu gràcies a la participació d’entitats com el grup de ball Crazydancers i la comparsa Los Pavos, que faran actuacions durant tot el matí.

Aquesta no serà la primera vegada que des de l’Ajuntament de Tarragona s’incentiven intervencions efímeres de pintura urbana en zones de la ciutat. Des de l’any 2006, el projecte Murs que parlen promou l’ús del carrer com a espai de diàleg i com a sala d’art novedosa, atractiva i impactant.