Alba Llorach: “Un dels meus somnis és oferir recitals en què les peces musicals es combinin amb poemes i fragments literaris, de manera que s’enriqueixin mútuament”

Alba Llorach Roca (Tarragona, 1998) va iniciar els seus estudis musicals als 3 anys amb la violinista Iwona Burzyñska. La seva formació com a pianista va continuar al Conservatori de Música de Tarragona, de la mà de la professora Maria Rosa Prats.

Paral·lelament a concursos i concerts, la lectura i la dansa han sigut sempre ingredients essencials per al seu dia a dia; l’Alba participa en la cultura popular tarragonina des de ben petita, en el marc de l’Esbart Santa Tecla.

El 2015 es va traslladar a Barcelona per estudiar simultàniament els Estudis Superiors de Piano al Conservatori del Liceu i el Grau de Teoria de la Literatura a la Universitat de Barcelona.

Continua llegint

Antoni Coll torna amb ‘Cultura entre Bastidors’

Avui us avancem una nova entrega de Cultura entre Bastidors, el projecte fotogràfic amb què Antoni Coll s’ha proposat retratar allò que passa abans o “dins” d’alguns dels esdeveniments i de les festes de Tarragona més interessants des del seu punt de vista. Demà divendres l’Antoni publicarà l’àlbum sencer d’imatges al seu blog, però avui, des del blog de Tarragona Cultura, us n’oferim, com dèiem, una selecció, que ja ens permet gaudir dels resultats que n’ha extret.

Així com els primers treballs es van centrar en el Carnaval i en el Concurs de Focs, el lliurament d’avui, com veureu, s’ha dedicat al Bouquet, un festival dirigit per María Parra que té la voluntat d’unir la música clàssica amb el patrimoni de la ciutat i amb el bon vi i la bona gastronomia. Aquest 2015 va tenir lloc del 27 de juny al 28 d’agost i va comptar amb la participació d’intèrprets de reputació com Amparo Lacruz, Xavier Pié, Ignasi González, el Quintet Agartha, el Quartet Anido, el Duet Flutercussió o la mateixa María Parra.

Continua llegint