El Museu d’Història mostra una col·lecció de cromos de 1880

Un any més els museus d’arreu de Catalunya s’uneixen per obrir les seves portes en una jornada que pretén enllaçar patrimoni i ciutadania. La Nit dels Museus se celebra enguany el dissabte dia 19 de maig i Tarragona s’hi ha sumat amb la participació dels principals recintes de la ciutat. Com en anteriors ocasions, un tema vehicula les diferents activitats ofertes pels recintes. Aquest any, la jornada es dedica a la Comunicació.

I com era la comunicació publicitària a finals del segle XIX? A aquesta pregunta vol donar resposta el Museu d’Història de Tarragona (MHT) amb la seva aportació a la Nit dels Museus 2018. La Casa Castellarnau obrirà portes aquest dissabte de 17 a 24 h per mostrar una selecció de peces de la seva col·lecció que fan referència a aquest concepte de comunicació publicitària.

Continua llegint

Cultura a totes hores

L’any 2005 el Ministeri de Cultura i Comunicació de França va crear La Nuit des musées, una oportunitat única per conèixer els museus fora dels horaris habituals. La iniciativa va fer fortuna i ràpidament es va estendre a diferents localitats europees, entre elles Tarragona. Enguany la ciutat torna a apostar per aquest esdeveniment i vuit institucions, entre museus i centres d’art, hi participaran oferint un ampli ventall d’activitats.

Enguany les activitats tindran lloc en dos dies, divendres 18 amb motiu del Dia Internacional dels Museus i l’endemà, dissabte 19, dia en què pròpiament se celebra la Nit dels Museus. Aquest any, per tant, més que mai es tracta d’una fita dins el calendari cultural de la ciutat, a causa de la suma d’esforços de totes les institucions que hi participen, sota la coordinació del Museu d’Història.

Continua llegint

A la recerca de l’instant feliç

Diuen que, de petit, a Henri Lartigue li agradava obrir i tancar els ulls ràpidament, com si mentalment emmagatzemés allò que estava veient per intentar retenir-ho per sempre. Quan tenia vuit anys, el seu pare li va regalar una càmera fotogràfica, tot un luxe per a aquells temps només a l’abast de les famílies més acomodades de França. Des d’aleshores, Lartigue ja no necessitava cloure els ulls per capturar allò que li agradava. Podia conservar per sempre els instants feliços gràcies a les fotografies, com les que es poden veure a l’exposició “Un món flotant“, instal·lada fins al 19 d’agost al CaixaForum Tarragona.

De la mà del David, un dels guies habituals del CaixaForum, us oferim un brevíssim recorregut virtual per l’exposició, a partir de mitja dotzena d’imatges representatives. La mostra es podrà visitar aquest divendres i dissabte en horari especial amb motiu de la Nit dels Museus. Continua llegint