L’any 2005 el Ministeri de Cultura i Comunicació de França va crear La Nuit des musées, una oportunitat única per conèixer els museus fora dels horaris habituals. La iniciativa va fer fortuna i ràpidament es va estendre a diferents localitats europees, entre elles Tarragona. Enguany la ciutat torna a apostar per aquest esdeveniment i vuit institucions, entre museus i centres d’art, hi participaran oferint un ampli ventall d’activitats.

Enguany les activitats tindran lloc en dos dies, divendres 18 amb motiu del Dia Internacional dels Museus i l’endemà, dissabte 19, dia en què pròpiament se celebra la Nit dels Museus. Aquest any, per tant, més que mai es tracta d’una fita dins el calendari cultural de la ciutat, a causa de la suma d’esforços de totes les institucions que hi participen, sota la coordinació del Museu d’Història.

Com és habitual, s’han programat jornades de portes obertes, visites guiades per les col·leccions i altres propostes, algunes en horari nocturn. A continuació us oferim un tast de les activitats programades. Per consultar els horaris i la programació completa, podeu consultar la pàgina web de la Conselleria de Patrimoni. Amb l’excepció de les activitats de Tarraco Viva, totes les propostes són gratuïtes.

Recintes del Museu d’Història de Tarragona

Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

  • Clàssics a escena. La imprevista. Lectura dramatitzada de textos clàssics a càrrec del col·lectiu TeclaSmit.
  • Col·locació de la placa commemorativa dels 10.000 socis del Club dels Tarraconins.
  • Visites guiades a l’exposició “Paradisus, Jardins i plantes medicionals de Tàrraco a Orléans”.

Museu d’Art Modern de Tarragona

  • Visita comentada a l’exposició “Repensar Terra”.
  • “El Museu amb els teus ulls”. Vídeoprojecció de tots els vídeos i fotografies rebuts per part de visitants del Museu.

Museu del Port de Tarragona

Museu Diocesà

  • Portes obertes, una bona oportunitat per contemplar el claustre de la Catedral de nit.

Museu Bíblic

  • El sarcòfag de Betesda, muntatge que aproparà al públic el coneixement d’un dels tresors artístics, d’època paleocristiana, més important de Tarragona.

CaixaForum Tarragona

  • Visites especials a l’exposició “Un món flotant”, de fotografies de Henri Lartigue.

Fundació Caixa Tarragona