El Batec del Temps torna amb ‘Estrats’, de Rubén Perdomo

El proper mes de maig tindrà lloc la presentació de la tercera intervenció artística feta en el marc del projecte de Cultura i Patrimoni El Batec del Temps, que aquest cop comptarà amb la col·laboració del fotògraf i videorealitzador Rubén Perdomo. El treball, que s’està elaborant en aquest moment, portarà el títol d’Estrats, al·ludint clarament a allò que fa únic aquest recinte patrimoni mundial de la humanitat: la inclusió en un únic espai de diverses capes d’història.

El Batec del Temps és un projecte 3.0 engegat el 2014 per les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, que té l’objectiu d’unir patrimoni i art utilitzant com a mitjà i context principals el web i l’entorn dels dispositius mòbils. Alhora, la iniciativa vol que els ciutadans i visitants s’aproximin al patrimoni de la ciutat d’una manera més emocional, tenint en compte no només la història que ens han explicat, sinó també les històries, les vivències, les sensacions que “respiren” els recintes.

Continua llegint

Fotografia contemporània, venda tradicional

Les fotografies s’afegeixen aquestes setmanes a les taronges i les mandarines com a productes estrella del mercat de fruita i verdura instal·lat cada dissabte al matí a la plaça del Fòrum. Arraulits en una parada més, amb el seu tendal i el gènere repartit en caixes de fusta, una desena de fotògrafs tarragonins agrupats en la iniciativa De Temporada mostren i venen les seves imatges com si fossin bajoques, patates o pomes. En l’època d’Instagram i el comerç en línia s’aposta per la venda presencial al detall.

La parada manté l’essència que hom espera trobar en un mercat: un producte de qualitat i proximitat amb el client. Un dels promotors d’aquesta particular parada, Pep Escoda, reconeix que va manllevar la idea d’una experiència similar que té lloc a Sicília. A partir d’aquí la va traslladar a l’associació Tallers 03 i va cristal·litzar aquesta tardor, en el marc del Festival SCAN. “Com sempre dic amb les fotos, hem de partir del fet que tot està inventat. L’important és després com es fan les coses”, es justifica. A jutjar per la valoració dels propis fotògrafs i pel trànsit de curiosos i compradors, les coses es deuen fer força bé.

Continua llegint