Arts visualsBlocPatrimoni

El Batec del Temps torna amb ‘Estrats’, de Rubén Perdomo

El fotògraf i videorealitzador se centrarà en l’Amfiteatre de Tarragona
11/03/2015

El proper mes de maig tindrà lloc la presentació de la tercera intervenció artística feta en el marc del projecte de Cultura i Patrimoni El Batec del Temps, que aquest cop comptarà amb la col·laboració del fotògraf i videorealitzador Rubén Perdomo. El treball, que s’està elaborant en aquest moment, portarà el títol d’Estrats, al·ludint clarament a allò que fa únic aquest recinte patrimoni mundial de la humanitat: la inclusió en un únic espai de diverses capes d’història.

El Batec del Temps és un projecte 3.0 engegat el 2014 per les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, que té l’objectiu d’unir patrimoni i art utilitzant com a mitjà i context principals el web i l’entorn dels dispositius mòbils. Alhora, la iniciativa vol que els ciutadans i visitants s’aproximin al patrimoni de la ciutat d’una manera més emocional, tenint en compte no només la història que ens han explicat, sinó també les històries, les vivències, les sensacions que “respiren” els recintes.

En aquest sentit, el 2014, Pep Escoda, Marta Richardson i Abelardo Castellet van realitzar dues intervencions al Fòrum de la Colònia i al Circ romà (que es poden gaudir permanentment al web i que els visitants es troben als recintes mitjançant codis QR), mentre que enguany serà el torn de Rubén Perdomo. Tal com ell comenta, “cada any passen milers de visitants per l’Amfiteatre de Tarragona i molts segurament se sorprenen en entrar i veure una església romànica dintre, una peculiaritat que fa únic aquest monument.” En el treball audiovisual que ja ha iniciat, que barrejarà els sentits didàctic i artístic, narratiu i poètic, recollirà la superposició en les diverses variants: els estrats arqueològics, els estrats socials, els estrats orgànics i els estrats econòmics del recinte afloraran en una peça que jugarà amb el real i l’irreal.

Estrats orgànics. Foto de Rubén Perdomo

Estrats orgànics. Foto de Rubén Perdomo

Les intervencions artístiques fetes en el marc d’El Batec del Temps estan ideades pels seus creadors tenint en compte que el seu context natural de vivència serà Internet. En aquest sentit, des d’avui mateix ja començarà una de les accions del projecte, que és la compartició de la història particular del Rubén a través d’Instagram, del perfil @elbatecdeltemps. Aquí s’hi aniran publicant imatges i petits vídeos que en teixiran, fins al maig, el fil argumental.

De la mateixa manera, quan al maig es presenti presencialment la resta del treball, es faran públiques al web la peça audiovisual i una sèrie de galeries fotogràfiques artístiques, entre altres materials documentals relacionats amb el recinte i el creador.

El Batec del Temps està impulsat per Tarragona Cultura (el programa 3.0 de les àrees de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament) i coorganitzat pel Museu d’Història de Tarragona.

Estrats arqueològics. Foto de Rubén Perdomo

Estrats arqueològics. Foto de Rubén Perdomo

El creador
Rubén Perdomo és un fotògraf i videocreador nascut a Santa Cruz de Tenerife, establert a Barcelona als deu anys i que actualment té el seu estudi al carrer del Vidre, en plena Part Alta. El Rubén és el creador de seccions tan conegudes com Espai Internet, de TV3, i al seu portfoli audiovisual (http://rubenperdomo.com/) els treballs sobre moda s’alternen amb retrats, arquitectura, interiors i surrealisme. Recentment ha participat en el time-lapse Tarragona Història Viva i ha presentat el projecte 13 portes amb motiu de la desena edició dels Tallers Oberts.

Estrats arqueològics. Foto de Rubén Perdomo

Estrats arqueològics. Foto de Rubén Perdomo

 Imatges: Rubén Perdomo1 Comentari

  1. Rosa Casas Llauradó jaka
    11/03/2015 Respon

    Un projecte magnífic!!!

Deixa un comentari