Més d’un segle d’imatges castelleres a Internet

Els castells estan travessant aquests darrers anys un dels moments més dolços de la seva història, però no són pas quelcom nou, sinó que fa més d’un segle que gent d’arreu va començar amb aquesta manifestació cultural que ara ja està tan arrelada. Al llarg dels anys, moltes colles han anat recopilant molta informació i infinitat de fotografies que posen de manifest l’evolució del fet casteller.

Ara bé, són comptades les vegades que tots aquest documents s’han posat a l’abast del públic en general. Per posar remei a aquesta situació, els Xiquets de Tarragona posaran en funcionament aquestes properes festes de Santa Tecla un arxiu fotogràfic digital on, a través d’una pàgina web, tothom qui ho vulgui podrà rebuscar i remirar imatges que van des del 1880 fins al present 2014.

Continua llegint

“El Concurs és essència castellera”

Companys de classe, amics i rivals a les places, Jordi Andreu (Xiquets de Tarragona) i Jordi Crespo (Colla Jove Xiquets de Tarragona) han viscut moltes edicions del Concurs de Castells com a públic, com a castellers i, fins i tot, com a caps de colla. A les portes de la 24a edició de la cita de la Tarraco Arena Plaça els reunim perquè ens expliquin què en pensen i com viuen l’anomenat “espectacle casteller més gran del món”.

Jordi Andreu: Recordo perfectament anar com a públic al Concurs de 1986, en el qual els Xiquets vam fer una actuació molt habitual: 4 de 8, 2 de 7, 3 de 7 aixecat per sota i 3 de 8 carregat. El meu pare diu que també vaig anar al de 1984, però ja no n’estic segur. I el meu primer Concurs com a casteller va ser el de 1990.

Jordi Crespo: Sé que de molt petit venia al Concurs com a públic perquè el meu pare em mig comprava amb xiclets o Coca-Cola. I el meu primer Concurs amb camisa va ser el de 1994.

Continua llegint