La plantada de la Bóta suposa tradicionalment l’inici dels actes del Carnaval de Tarragona i enguany no n’ha estat una excepció. Des de fa 10 anys els encarregats de preparar aquest element són el Pere Estadella i la Jordina Ros, responsables de l’Associació per a la Conservació de les Figures Festives. Enguany han optat per una “Bóta virtual” que, de fet, no té ni forma de bóta. “Els primers anys vam optar per imitar la tradicional bóta de vi –explica Jordina Ros– però amb el temps vam evolucionar cap a instal·lacions temàtiques, amb motius carnavalescos i satírics. Enguany, hem tingut més en compte les noves tecnologies”.

Acluca els ulls i fixa-t’hi bé, amb una mica d’imaginació aquí tens la Bóta d’enguany”. Aquesta és una de les frases que podem llegir en els quatre expositors que conformen la Bóta d’enguany, ubicada un any més a la plaça de la Font, el seu escenari habitual. Podem optar per tancar els ulls i deixar volar la nostra imaginació però si som pragmàtics i volem gaudir al 100% de l’experiència de la Bóta d’enguany és recomanable visitar-la armats d’un lector de codis QR, com els que incorporen la majoria de smartphones. Amb l’ajuda d’Internet podrem recuperar les fotografies d’algunes de les bótes d’anys anteriors.

Amb la Bóta també han desembarcat a Tarragona els ninots del Rei i la Reina del Carnaval, que acompanyaran els Sèquits reials en els principals actes d’aquesta festa. L’Associació per a la Conservació de les Figures Festives fa 30 anys que dóna forma i vesteix aquests ninots.