Les festes de Santa Tecla, declarades Festa d’interès turístic nacional per l’Estat espanyol i Festa patrimonial d’interès nacional per la Generalitat de Catalunya, ofereixen centenars d’actes en què cultura, religió i festa es combinen a la perfecció per al gaudi dels tarragonins i dels nombrosos visitants que durant deu dies viuen aquesta celebració, els orígens de la qual es remunten a 1321.

En l’àmbit de la cultura popular també destaca el Muda’t, la mostra de dansa i música tradicional catalana, que se celebra al mes de juny. Entremig, Tarragona celebra amb gran devoció la Setmana Santa, que té el seu moment culminant en la impressionant Processó del Sant Enterrament, declarada Festa d’interès turístic nacional per la Generalitat de Catalunya.

Tarragona, a més, reforça cada dos anys la seva condició de capital castellera amb l’organització del Concurs de Castells, que aquest 2012 arriba a la 24a edició, la primera des de la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. La cita serà el 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça (TAP) amb la participació de les millors colles del país.