Acte inaugural de la Capitalitat de la Cultura Catalana
09/02/2012

L’espectacle es presentarà el 25 de febrer al Palau Firal i de Congressos

Tarragona dóna oficialment el tret de sortida a la Capital de la Cultura Catalana el proper 25 de febrer amb l’espectacle Som llamp, som cruïlla, que tindrà lloc a l’Auditori August del Palau de Congressos, a les 20 h. L’entrada a l’espectacle és gratuïta i les invitacions es podran recollir a partir del 16 de febrer.

L’espectacle Som llamp, som cruïlla, del director tarragoní Marc Chornet, serà un reflex del discurs que la ciutat vol transmetre durant aquest any de projecció. Adaptant el lema de Tarragona 2012, “La cultura ens transforma”, l’espectacle planteja sis diàlegs entre creadors professionals rellevants en diverses disciplines.

Aquests encreuaments creatius interactuaran, alhora, amb entitats, col·lectius, formacions i escoles de la ciutat, que intervindran al llarg de l’acte com a representants de la cultura quotidiana, l’activitat cultural diària que significa un element de salut individual i col·lectiu.

L’acte comptarà amb la participació d’artistes reconeguts de la nostra ciutat.

Detall de l’acte


Marc Chornet, que ha comptat amb la col·laboració de Teresa Valls en la configuració d’aquest projecte, ha explicat que l’espectacle “proposa un passeig per la nostra particular ciutat un dia qualsevol. Hi trobarem allò que estem acostumats a trobar-hi dia a dia: gent que es creua, que es troba, que dialoga, conversa, i que viu la vida quotidiana. Una vida quotidiana on la cultura, encara que de vegades no ens n’adonem, hi és sempre present i ens transforma individualment, com a éssers humans, i col·lectivament, com a comunitat.”

En aquesta atmosfera que el director tarragoní ens planteja seran presents tots aquells aspectes representatius que fan de Tarragona un lloc diferent: la mar, el camp, la llum, la pedra, el foc i la gent (el llamp). Una veu conductora descriurà aquest passeig per la ciutat un dia qualsevol i, enmig de la més absoluta quotidianitat, s’aturarà en diferents cruïlles populars. Cada cruïlla simbolitzarà un d’aquests aspectes representatius esmentats i en cadascuna la veu narradora es trobarà amb un diàleg que expressarà artísticament la idea simbòlica de l’espai.

Els creadors que intervindran en els diàlegs que tindran lloc a l’escenari seran els següents: Josep M. Rosselló (pintor), Coia Valls (escriptora), Pep Escoda (fotògraf), Orquestra Camerata XXI, Oriol Grau (actor), Arantxa Sagardoy (coreògrafa i ballarina), Alfredo Bravo (coreògraf i ballarí), Marta Mathéu (cantant), Roser Olivé (compositora i intèrpret de gralla), Espaldamaceta (cantautor), Cor Ciutat de Tarragona (amb Pep Prats) i Albert Guinovart (compositor i pianista).

Els encreuaments artístics d’aquests creadors i de les diverses disciplines que representen entraran, alhora, en diàleg amb accions puntuals d’entitats, formacions i escoles, que actuaran des de la platea. Alguns d’aquests col·lectius seran l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, l’Estudi de Música, l’Escola i Conservatori de Música, les colles castelleres, l’Esbart Santa Tecla, els grup de teatre Vis de Vanadi i Tornavís Teatre, els alumnes d’Història de l’Art de la URV, el Col·legi Sagrat Cor i l’Associació pel Foment de la Dansa a Tarragona.

El missatge que la ciutat vol donar durant el 2012 queda perfectament reflectit en la proposta de Marc Chornet Artells, ja que serà una festa en què es posarà en valor tant la cultura d’excel·lència professional com la cultura ciutadana que es desplega dia a dia en les nostres vides, i en què es farà evident, així, la necessitat que té l’una de l’altra per aconseguir una ciutat saludable.

Invitacions


Les invitacions estan exhaurides. Lamentem les molèsties. Per a aquelles persones que vulguin veure l’espectacle, TAC 12 properament l’emetrà íntegrament, a més de penjar-lo a la seva pàgina web.2 Comentaris

 1. Jordi Planas Manzano
  13/02/2012 Respon

  Hi haurà transport públic al finalitzar el acte?

  • Tarragona 2012
   14/02/2012 Respon

   Jordi, l'oferta de transport públic serà l'habitual de l'EMT. Esperem que vinguis a l'acte!

Deixa un comentari