Tanqueu els ulls i imagineu-vos que podeu caminar i ballar pels carrers de la vostra ciutat, enfilant-vos per racons inimaginables. Us moveu al ritme d’una música composta expressament per a vosaltres i, per art de màgia, acabeu en la teulada més alta de la vostra població. Descobriu una nova perspectiva. Sabíeu que el vostre entorn, els vostres monuments i els seus carrers eren bonics, però fins ara no us havíeu adonat que ho eren tant. Aquest estimulant viatge és el que ens proposta l’artista afincada a Tarragona Andrea Eidenhammer amb el seu projecte Crossing Limits.

Concebut com un espot artisticopublicitari, Crossing Limits serà un vídeo que vol oferir una altra perspectiva de la Part Alta i, per extensió, del patrimoni de la ciutat. La càmera seguirà els passos d’Emma Garau, una ballarina tarragonina que actualment forma part de la companyia canadenca Les Grands Ballets. Interpretant la seva pròpia coregorafia, Garau es mourà en poc més de tres minuts per racons del barri vell de Tarragona, com la plaça Sant Miquel, el pla de la Seu o el carrer Cavallers, entre d’altres, per acabar interpretant els últims moviments dalt de la teulada de la Catedral.

La impulsora del projecte és la fotògrafa austríaca resident a Tarragona Andrea Eidenhammer. La idea se li va acudir després d’un primer treball amb Garau el 2009 i està previst que les imatges s’enregistrin aquest mes de juny i que el resultat es presenti al mes de setembre. “Vull ensenyar l’encant de la Part Alta, venent-la com el que és: un secret per descobrir i gaudir“, remarca Eidenhammer.

Imatge preparatòria del projecte Crossing Limits, d’Andrea Eidenhammer, amb la ballarina Emma Garau ballant pels carrers de la Part Alta

El vídeo comptarà amb la música original del violoncel·lista Eloi Jordà i amb l’ús de travellings, grues i, fins i tot, un helicòpter, per ensenyar els racons més íntims de Tarragona.

L’eslògan de Crossing Limits és “Per sobre de les teulades, balla, salta i somia sense límits!“. L’ús de la paraula “límits” és una picada d’ullet al món esportiu i als Jocs del Mediterrani que Tarragona acollirà l’any 2017 i que han de suposar una gran impuls per a la ciutat.

El projecte està pressupostat en 17.000 € i, tot i que ha hi ha diferents empreses i televisions interessades a col·laborar-hi econòmicament, Eidenhammer confia en fórmules de micromecenatge per aconseguir tot el finançament necessari. Per aquest motiu ha editat unes postals amb les imatges preparatòries del vídeo, com les que acompanyen aquest article, i que es podran adquirir el dia de Sant Jordi a la parada que Tarragona 2012 instal·larà davant del Teatre Metropol.