#Elmeullibreés

Amb motiu de #SantJordiTGN, des de les xarxes de Tarragona Cultura us hem tornat a demanar, un any més, que compartiu amb nosaltres aquells llibres que heu regalat o que us han regalat amb l’etiqueta #Elmeullibreés. Us mostrem una recopilació de les recomanacions que ens heu fet a Twitter i a Instagram. Moltes gràcies a tots i a totes per participar en aquesta iniciativa!

Continua llegint

#elmeullibreés

Un dia esplèndid. Un desig intens de primavera. Moltes ganes d’expressar amistat i estimació amb un llibre i/o una rosa… Aquestes tres realitats van confluir ahir en una de les diades de Sant Jordi més multitudinàries de la història a Tarragona. Tant a la Rambla Nova com a les llibreries que l’envolten era complicat poder triar un volum amb calma, sobretot a la tarda, l’hora punta de la jornada.

Les xarxes socials també van bullir tot el dia. Perquè aquesta bogeria “literària” tan esperada i benvinguda per editorials, llibreters, entitats i ciutadans ens genera ganes de compartir l’alegria allà on puguem. A Twitter i Instagram us vam proposar de compartir els vostres regals i compres amb #elmeullibreés i aquestes han estat les recomanacions que ens heu fet. Entre tots els que hi vau participar, a més, hem sortejat dos lots de llibres gentilesa de la Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona.

Continua llegint

Entre la veritat, la imaginació i la ficció

Diu la llegenda que un pastor volia passar les seves cabres entremig de dues muntanyes, però l’orografia i el xàfec intens que queia ho impedia. Aleshores es va trobar un home, el diable, que li va proposar una solució per al ramat a canvi de quedar-se la primera ànima que passés. I dit i fet, l’endemà el pastor va poder creuar a través d’un magnífic pont, nou de trinca, i, quan va haver de passar comptes amb el diable, el va enganyar fent passar, en primer lloc, una de les seves cabres. I per això els tarragonins coneixem el Pont del Diable d’aquesta manera, perquè el va construir el diable en una nit.

La història de l’origen del Pont del Diable, en els seus diferents vessants, és una de les 56 llegendes que Emili Samper ha recollit en el llibre Llegendes de Tarragona, editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat, i que es presenta com una de les novetats locals més atractives amb vista a la diada de Sant Jordi.

Continua llegint