La 14a edició de les jornades de reconstrucció històrica Tarraco Viva tindrà lloc del 17 al 27 de maig. Durant aquests deu dies, Tarragona tornarà a ser un referent internacional de la divulgació històrica d’època romana amb l’organització de 140 activitats diferents, que es desplegaran en més de 400 actes.

Tarraco Viva, lluny de les festes històriques, potencia un model de festival que té els objectius de divulgar el coneixement de la història antiga, sensibilitzar la ciutadania per a la conservació del patrimoni històric i crear un producte cultural de gran qualitat que generi turisme relacionat amb el patrimoni històric. Per aquest motiu i pel fet que Tarragona és la capital arqueològica del país, Tarraco Viva és un dels quatre eixos principals de la Capital de la Cultura Catalana 2012. Precisament, durant aquest any la Capitalitat serveix per fer una aposta clara per les línies d’actuació en què destaca Tarragona amb vista a l’exterior, i, en aquest cas, l’aportació de la ciutat a la nostra cultura pel que fa a l’especialització a l’hora de divulgar el patrimoni és única al país.

El festival fomentarà un any més alguns dels seus elements clàssics, com les jornades Tarraco a Taula, les Nits Tarraco Viva o la trobada de grups de reconstrucció històrica d’època romana. Tot i això, el festival incorpora moltes novetats, algunes de les quals són:

  • L’espectacle Hic habitat felicitas, una aproximació a la pantomima romana a càrrec de Zona Zàlata, l’Aula de Teatre de la URV, l’Esbart Santa Tecla i Ludi Scaenici.
  • La producció Pompa Triumphalis, una producció de l’Associació Projecte Phoenix que recrea la cerimònia del Triomf, de la qual es deriva l’entrada de reis i arquebisbes a ciutats medievals i, d’aquí, els seguicis populars festius com el de Santa Tecla.
  • Gent de Tarraco i Roma, una reconstrucció de la vida quotidiana dels nostres avantpassats a partir de l’epigrafia. Les fonts escrites ens permetran conèixer la dona de l’emperador August, un empresari de gladiadors, una prostituta, un instructor militar…

En la seva darrera edició, Tarraco Viva va congregar 81.876 espectadors.

L’oficina de Tarraco Viva està treballant, a més, en un seguit d’espectacles de recreació històrica que es podran veure a l’estiu als monuments de la ciutat. D’aquesta manera, la filosofia del festival s’allargarà més enllà de les dates del certamen, amb l’objectiu d’intentar explicar els monuments no com a obres d’art, sinó tenint-los en compte com a espais d’activitat quotidiana.

Per a més informació:

Etiquetes: