Els protagonistes de Tarraco Viva 2020

Tarraco Viva no seria possible sense moltíssimes persones apassionades per la història, que s’impliquen any rere any amb el festival: grups de reconstrucció històrica, experts en clàssics que hi participen com a ponents, entitats i associacions col·laboradores, actrius i actors que ens traslladen al passat o assistents que no es volen perdre ni un acte!

Continua llegint

Joaquín Ruiz de Arbulo: “A nivell de conservació del patrimoni, caldria millorar la coordinació, ja que és quelcom que ens manca des de fa 20 anys”

Joaquín Ruiz de Arbulo (Tudela, 1958) és catedràtic d’Arqueologia Clàssica a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i investigador a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC).

Ha investigat en profunditat les ciutats romanes d’Empúries i Tarragona i també ha treballat a Roma, Ostia Antica i Pompeia i sempre li ha entusiasmat la divulgació històrica.

Fa justament 20 anys va participar en la candidatura tècnica perquè la Tarragona romana fos nomenada Patrimoni Mundial i és col·laborador científic del Festival Internacional Tarraco Viva que aquest diumenge clausura la seva XXII edició.

Què va significar l’any 2000 el nomenament del conjunt romà de la ciutat com a Patrimoni Mundial?

En aquells moments, l’Ajuntament va crear un eslògan que era “Tarragona, patrimoni de tots”. Realment era un reconeixement que era molt difícil d’aconseguir, però que tenia valor per a tota la ciutadania. Ara bé, ser Patrimoni Mundial és un orgull, però també una responsabilitat molt gran perquè cal treballar constantment per la conservació dels monuments.

Continua llegint

Tarraco Viva també és per a tu

Sabies que els antics romans també van patir pandèmies? Malgrat que les circumstàncies no els eren gens favorables, ells van decidir tirar endavant i gaudir de la vida. Per aquest motiu, Resiliència i Solidaritat a l’Antiga Roma és el fil conductor de la vint-i-dosena edició del festival romà de Tarragona, Tarraco Viva, que se celebrarà de l’11 al 18 d’octubre.

Com a principal novetat, el festival s’ha adaptat a aquesta “nova normalitat” i ha hagut de reduir de quinze dies a una setmana la seva durada. A més, tots els actes seran gratuïts amb inscripció prèvia (a partir del dia 8 d’octubre) a través del web www.tarracoviva.com.

Continua llegint