Daniel Gené Peres (Tarragona, 1987) viu, des de fa gairebé deu anys a Alemanya, ben a prop de la ciutat de Frankfurt, a Darmstadt. Tot just acabar els estudis d’Enginyeria Química a la Universitat Rovira i Virgili (URV) li va sorgir una molt bona oportunitat laboral en una empresa del sector de l’automòbil i va decidir fer les maletes.

Tenint en compte la situació actual, és inevitable començar preguntant sobre com esteu vivint el confinament. Quines mesures s’han activat a Alemanya?

Al Bundesland de Hessen, on resideixo, no hi ha hagut un confinament com el que hi ha hagut a Catalunya. S’han tancat escoles i universitats, comerços, locals d’oci, gimnasos, etc, però s’ha pogut sortir a passejar i a fer esport a l’aire lliure en tot moment. Vulguis que no, no hem perdut en cap moment la sensació de llibertat.

He viscut amb molta preocupació les notícies que arribaven des de Catalunya i la situació dels hospitals i les residències de gent gran. Per sort, sembla que a poc a poc tot torna a la normalitat.

Els experts preveuen una greu crisi econòmica, creus que Alemanya també se’n veurà afectada?

La crisi econòmica afectarà també greument a Alemanya. El mercat de l’automòbil, un dels principals motors del país, i tota la seva cadena de distribució ja han vist com totes les vendes s’han paralitzat i, en general, hi està havent fortes davallades en tots els àmbits laborals.

En aquests deu anys, has notat molta diferència entre la nostra manera de viure i la dels alemanys? En què es distingeixen, fonamentalment?

Hi ha algunes diferències entre les maneres de viure dels dos països, com per exemple, la vida al carrer i les places. A Alemanya no estan tan acostumats com a Catalunya a gaudir del temps lliure tant a l’exterior.

Un altre aspecte, molt important pels alemanys és la puntualitat. Arribar dos minuts tard no es considera ser puntual, com alguns podrien pensar.

Què és el que més t’agrada de la regió on vius? Què ens recomanaries, si vinguéssim a visitar-te?

M’agrada molt sortir en bicicleta i fer excursions per les zones i boscos que hi ha a prop dels rius Main i Rhein. Hi ha uns paisatges molt bonics en alguns dels seus trams. També és molt recomanable trobar-se amb la gent per prendre una cervesa i menjar una salsitxa (bratwurst) en un Biergarten, que és el nom que reben aquí les terrasses. És un dels millors plans que es poden fer les vesprades d’estiu.

D’altra banda, els mercats de Nadal també són molt bonics de visitar. Estan molt ben decorats, hi ha molta animació i, sobretot, molt bon menjar!

Què trobes a faltar, de Tarragona?

Els amics i, sobretot, la meva família és el que més trobo a faltar. Això sí, també enyoro molt les platges i la Part Alta de la nostra ciutat…Visca Tarragona!

Tens previst tornar, tard o d’hora, a Tarragona?

I tant! Tinc previst tornar aviat cap a Tarragona, per poder estar ben a prop dels meus i de la meva estimada terra.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Cedides