Santa Tecla és un esclat d’emocions, de situacions, d’instants… que només passen en un moment de l’any i que ho canvien tot. Els carrers bateguen, ens brillen els ulls i, fins i tot, creem una nova estació entre l’estiu i la tardor. És l’efecte Santa Tecla.

Tenint en compte aquesta transformació que experimenta tota la ciutat en aquestes dates, enguany s’han programat diverses activitats 2.0 que conviden els ciutadans a descobrir i compartir les emocions que se senten prèviament i durant les festes.

A partir d’avui mateix, per exemple, ja es pot resseguir la Ruta dels Codis Teclers: en sis dels indrets més emblemàtics de les festes s’han situat diversos codis QR que mostren, a l’aparell mòbil i a través d’audiovisuals, com els espais en què estem localitzats es transformen durant aquests dies i podem gaudir de la vitalitat que arriben a acollir. Si arribeu fins al capdamunt de la baixada Misericòrdia, per exemple, no us faci mandra treure el mòbil i situar-lo sobre el codi que hi trobareu: podreu veure, tot seguit, com el pilar caminant arriba, el dia 24, just en aquell punt tan crucial del recorregut i començar a sentir els nervis que cada any apareixen a l’estómac…

Les localitzacions són les següents:

1. Plaça de la Font, al mig de la plaça, a l’alçada del número 6, on s’hi pot veure l’ambient d’una de les actuacions castelleres de les Festes.
2. Carrer Major, just al començament de la baixada Misericòrdia, on es pot veure l’emoció de la baixada dels pilars caminant.
3. Carrer Major, a l’alçada de Tarragona Turisme, número 39, on es pot veure l’esclat de l’arribada del Seguici Popular a la plaça de les Cols.
4. Plaça de Dames i Vells, on es pot veure i escoltar la frase més esperada del Ball de Dames i Vells.
5. Plaça de les Cols: al mig de les escales que pugen cap a la Catedral, on es pot veure la multitud saltant i ballant durant la Baixada de l’Àliga.
6. Pla de la Seu, on es pot veure el moment culminant de les Festes: l’entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral.

Descobreixen a Tarragona una cinquena estació: primavera, estiu, Santa Tecla, tardor i hivern. Anunci promocional de l'efecte Santa Tecla

D’altra banda, també podeu resseguir aquests instants únics de les festes a través d’Air Comments, una aplicació de mòbil desenvolupada per un equip d’emprenedors del territori que formen part del programa YUZZ. Aquesta aplicació permet, mitjançant la realitat augmentada, llegir i afegir comentaris “a l’aire” mentre ens estem movent per la ciutat. Us animem a recomanar la festa en aquesta nova xarxa social, que actualment està disponible per a sistema iOS (i aviat ho estarà també per a Android), i també a descobrir-hi la Ruta dels Codis Teclers.

Foto: Albert Anguera