Presentació del Banc de la Cultura
El Banc de la Cultura serà una plataforma en què es visualitzaran tots els intercanvis culturals possibles i que orientarà la relació…

El Banc de la Cultura serà una plataforma en què es visualitzaran tots els intercanvis culturals possibles i que orientarà la relació entre les persones i els agents culturals de la ciutat cap a la col·laboració i el benefici mutus. La missió del Banc de la Cultura serà fomentar i fer possible l’intercanvi de coneixements, recursos, expressions i habilitats culturals entre les persones de l’entorn proper. Es tracta, per tant, d’una plataforma d’intercanvi amb la mediació de l’Ajuntament de Tarragona. Tot plegat, inspirat en iniciatives exitoses en altres àmbits com els bancs del temps.
El projecte es va desenvolupar en el marc de la Capital de la Cultura Catalana de 2012. Durant el transcurs d’aquest any, l’Ajuntament de Tarragona va treballar per concretar-lo, amb l’objectiu de posar-lo en marxa a partir de 2013. Actualment, ja es pot consultar el document de treball que defineix l’estructura del futur Banc de la Cultura i que es posa a disposició d’agents culturals i ciutadans per anar recollint aportacions que el puguin millorar dia a dia. Aquest document és fruit de les entrevistes que s’han produït amb més de 130 agents externs i de les reunions d’un grup de treball de 44 persones, pertanyents a diversos departaments de l’Ajuntament.
Les persones interessades a fer aportacions poden utilitzar qualsevol dels canals existents, ja siguin les xarxes socials o el correu [email protected], o bé concertar una reunió amb els tècnics responsables (977 296 100, extensió 6518).
Com es visibilitzarà en el futur
El Banc de la Cultura es visibilitzarà com una plataforma digital: web estructurat amb un gestor de continguts potent, xarxes socials específiques per les diverses línies apuntades, aplicacions per al mòbil, realitat augmentada i newsletters específics.
Què suposarà
- El Banc de la Cultura implicarà un canvi en les relacions i les dinàmiques de treball que s’estableixen entre els agents culturals de la ciutat i de les que s’estableixen entre administració, agents privats i empresa.
- També suposarà una ampliació del sentit de la “cultura” i partirà de la concepció de la cultura com un bé bàsic i de primera necessitat.
- Donarà cabuda a manifestacions i persones poc visibles en el moment actual.
- Implicarà un canvi de procediments i de funcions en els diversos departaments de l’Ajuntament, que tindrà repercussions internes i externes.
- Contribuirà de manera decidida a visualitzar l’oferta i la demanda culturals, de manera que serà una continuació natural de Tarragona 2012.
El projecte en 5 minuts:
8 Comentaris