La botiga de Tarragona és la tercera que va obrir la cadena i està més que consolidada, amb una clientela lleial i en una localització estratègica.

“Hem anat creixent, evolucionant a poc a poc, in crescendo. El secret és anar fent cada dia”, resol el misteri l’encarregat de la botiga tarragonina de bicicletes i productes de ciclisme Biking Point, Josep Maria Aznar. Des de l’any 2018 que es troba a l’empresa, ha crescut amb ella. També ho fa la resta de l’equip actual: Víctor, Iker, Enrique, Ángel, Xavi i Sergio. Parlem de creixement i trajectòria perquè, enguany, a l’establiment estan de celebració. “Una dècada passa de pressa. Vam ser la tercera botiga que va obrir la cadena i, de moment, present només a Catalunya. Més enllà del boom de la bici i de les tendències, les decisions empresarials i estratègiques són les que mantenen estable el negoci, al cap i a la fi; això, i la clientela que torna, és clar”, afegeix.
Un parell de raons més, exposades per Aznar, refermen una dècada al peu del canó: “Hem treballat sempre amb les mateixes marques i, d’altra banda, som en una localització estratègica, perquè la gent que no vol apropar-se fins a Barcelona, pot fer-ho cap a Tarragona; ens vénen de Lleida, Madrid i la ciutat comptal, també municipis dels voltants”. Val a dir, per un altre costat, que l’estratègia a l’hora de programar comandes de bicicletes, entre altres complements, també els dóna bones referències. “Tenim un estoc molt ampli i, en el marc de la COVID, no vam patir per aquesta qüestió. Estem al cas que hi hagi un bon equilibri durant l’any”, aporta. I és que, com bé deixa entreveure, una de les pràctiques més generalitzades en arribar la pandèmia va ser fer esport. Per tant, tenir efectius a la botiga els va donar marge i molta tranquil·litat.
“La qualitat té un preu”
“L’esport va convertir-se, gairebé, en l’única opció de lleure que es podia dur a terme. Això ho hem notat en el volum de la facturació, tot i ser tancats sis setmanes”, fa saber. El virus va portar, en conseqüència, perfils que començaven de zero amb la bicicleta. “Això va ser especialment en la primera part de la pandèmia. Hi havia molta gent que s’iniciava, a la qual havies d’assessorar i el ventall de tipologies de bicicleta és molt ampli; depèn del terreny que vulguis recórrer”, continua. De fet, tant si és muntanya, com carretera, elèctriques o plegables, Aznar sosté que els professionals saben que “la qualitat té un preu”. “En plena pandèmia, hi havia gent que ens demanava que n’arregléssim, de bicicletes, i no ho podíem assumir; de fet, també ens ho demanen avui amb els patinets, però no n’arreglem”, manifesta.
Com hem dit abans de passada, la botiga disposa de bicicletes elèctriques. Estan tenint força tirada i la predisposició per tenir una mobilitat més ecològica s’està generalitzant a la població, segons declara l’encarregat. “Per menys de 2.000 euros, però, no en tindràs cap. S’està millorant molt en aquest camp, tenen més autonomia i moltes duen doble suspensió i motor central”, concreta.
Per aprofundir en el gran “espectre ciclista” de Biking Point, s’ha de dir, a més, que compten amb bicicletes de ciutat, d’infantils, MTB dobles i rígides i de segona mà. En el marc de la gamma BMX, també n’hi ha varietat segons la tendència a l’hora de practicar salts, tombarelles i portar segons quines velocitats; n’hi ha també de pensades per fer descensos en una modalitat una mica més extrema.
Les comandes en línia els funcionen força bé. Des de la pandèmia, han notat un cert creixement, però la gent, “en el cas de les bicicletes, prefereix mirar-se-les de prop, que els hi vengui algú que n’entengui i, això, ha de ser presencial”, assegura. A tall d’anècdota, Aznar explica que l’atenció que se li fa a la persona interessada en un model és integral: s’acaba parlant de pràctiques, es donen consells i s’acaben formant, fins i tot, grups espontanis per fer rutes en bicicleta. “La relació amb el client, de vegades, acaba transformant-se en amistat”, completa.
Quan li preguntem pel futur en el sector, l’expert troba que viu un moment “molt profitós”. “Les marques reben aportació de capital i aposten per l’I+D. Això ens donarà moltes més modalitats en el camp del ciclisme. Tornant a les bicicletes elèctriques, abans suposaven una despesa, pesaven molt. Ara, tot, ha millorat; són més versàtils i lleugeres. Entre altres qüestions, van invertir a canviar els neumàtics. Tot es tracta de millorar dia rere dia”, conclou.
Text: Cristina Valls López
Fotografia: Biking Point
Deixa un comentari