És possible convertir una classe d’una escola en un pis amb cuina, saleta, bany i habitacions? A l’Escola El Miracle ho van fer. Van construir Un pis amb vistes al mar, un projecte que els ha permès guanyar un dels 25 premis Baldiri Reixac, dins de la modalitat d’experiències.

Representants de l’escola recollint el Premi Baldiri Reixac

La idea va sorgir durant una classe de matemàtiques de 6è Primària. Els alumnes estaven aprenent com mesurar perímetres i superfícies i van començar a posar-ho en pràctica prenent mides de la seva pròpia classe.

Alguns van portar plànols de casa seva, per comprovar-ne la superfície, i van descobrir que aquella classe on treballaven diàriament no era gaire més petita que alguns d’aquells habitatges. Va ser llavors quan la seva tutora, Helena Garcia, els va proposar el repte: i si convertim la classe en un pis?

Plànols, maquetes a escala i un pis amb vistes al mar

Com si es tractés d’un treball professional, van començar a fer plànols, a dissenyar com seria la distribució de la seva casa somiada i, finalment, van demanar ajuda a una arquitecta, Ana García de Nook Architecs, per tal que els en fes una primera construcció a escala.

L’arquitecta Ana Garcia, de Nook Architecs, va donar-los un cop de mà

El projecte va deixar de ser únicament de matemàtiques, ja que també els va servir per practicar llengua, a partir dels informes que escrivien explicant tot el procés, i plàstica, ja que molts dels elements decoratius els van construir els mateixos alumnes amb l’ajuda de les seves famílies.

A banda, el treball cooperatiu també va estar molt present al llarg de tot el projecte, ja que sense l’esforç col·lectiu de tot el grup no se n’haurien sortit.

Després de tres setmanes de feina, el resultat va ser un pis hiperrealista, pel qual van acabar passant tots els alumnes de l’escola i també les famílies. Un pis que, a banda del Baldiri Reixac també es va endur el primer premi de la seva categoria dels VII Premis IMET d’educació Josep Vives Ciurana.

Text: Laia Díaz
Fotografies: Escola El Miracle

Etiquetes: ,