El Lloro de la Negrita, la botiga de regals hereva del Negrito i la Negrita i El Lloro

Ben poca gent hi deu haver a Tarragona que, en algun moment o altre de la seva vida, no hagi passat per la botiga del Negrito i la Negrita o per la del Lloro per comprar algun regal original o de darrera hora.

Actualment, ambdues botigues són història, la primera tancada des del setembre del 2018 i la segona des del juny del 2020, però la seva essència es pot seguir trobant a l’establiment El Lloro de la Negrita, ubicat al carrer Governador González, el mateix que durant molt de temps va acollir les seves predecessores.

Continua llegint

Les ciutats seran segures i interessants en l’època post COVID?

La pandèmia que es va declarar el passat mes de març ha provocat un canvi de vida i hàbits en bona part de la població. El confinament obligat de gran part del país, a excepció dels treballadors dels serveis essencials, ha descobert a molta gent el teletreball i també ha despertat necessitats fins ara inexistents, com el valor per disposar d’un petit tros de jardí o, com a mínim, d’una terrassa.

Continua llegint

La cova urbana de Tarragona tanca l’any amb xifres rècord de visitants

El 16 de novembre de 1996, a conseqüència d’uns treballs per a la construcció d’un edifici al carrer Gasòmetre número 32, van aparèixer casualment unes galeries al subsòl de la ciutat excavades en època romana. Va ser llavors quan, de la mà de la Societat d’Investigacions Espeleològiques de Tarragona (SIET), va començar una aventura d’exploracions i descobertes de la cova urbana que encara continua avui en dia.

Des de fa uns 12 anys la cova és visitable de forma controlada gràcies a les visites guiades que organitza la SIET el primer i tercer cap de setmana de cada mes, durant tot l’any. Aquest 2019, hi hauran passat unes 350 persones, la xifra més alta de visitants anuals des de que la cova va obrir al públic.

Continua llegint