El Cocinero Fiel: “Estem arrasant amb el servei de degustació gratuït del Mercat Central”
El cuiner Txaber Allué és l’encarregat de cuinar al Mercat catorze varietats de peix comprades a les peixateries del recinte.
Cues intermitents durant el primer cap de setmana de juliol per tastar els plats que Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, està cuinant al Mercat Central. Un servei de degustació gratuït, organitzat pel mateix Mercat, amb l’objectiu de promocionar el peix fresc de proximitat. Ho farà els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00 h.
“Els clients compren els productes a les peixateries del recinte i després jo els hi cuino”, detalla el cuiner qui admet que, fins al moment, la iniciativa està sent un èxit. Explica també que “la idea inicial era menjar els plats a les taules del recinte tot i que moltes persones opten per emportar-s’ho a casa seva”.
Catorze varietats de peix
Els catorze plats de peix escollits de la campanya són: llagostins bullits, gamba vermella a la planxa, gamba blanca saltejada, escamarlans a la planxa, sípia a la planxa, calamar a l’andalusa, musclos al vapor, cloïsses al vapor, xirles al vapor, escopinyes al vapor, canyuts a la planxa, seitó fregit, sardina fregida i tall de peix a la planxa. “També els cuino talls de ventresca de tonyina, lluç, llobarro, cues de rap…” concreta el cuiner.
El Cocinero Fiel també destaca dos dels productes que tenen més èxit: la sardina i el seitó. “Són productes molt econòmics, de temporada i amb mides espectaculars que estan boníssims”. També admet que un dels plats estrella més reclamats és el calamar a l’andalusa. “El de Tarragona és espectacular” admet.
Dinamitzar l’oferta del mercat
Es tracta d’una iniciativa conjunta de Mercats de Tarragona amb el Grup d’Acció Local Pesquer Costa Daurada (GALP) i està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya. “Tot el que sigui dinamitzar l’oferta del mercat és bo, sobretot ara que molts mercats estan en una situació complicada”, detalla El Cocinero Fiel.
En aquest sentit, creu que és una bona iniciativa tant per la gent local com per als visitants de fora de la ciutat. “L’altre dia unes creueristes asiàtiques van comprar diversos tipus de peix i vam crear un plat d’allò més curiós amb fideus”.
El primer videoblogger gastronòmic d’Espanya
Txaber Allué va començar a penjar vídeos a YouTube sobre receptes gastronòmiques el 2007. Vint anys després, encara comparteix els seus plats a les diferents xarxes socials. “M’ha canviat la vida. He viscut moltes etapes i moltes experiències gràcies a aquells primers vídeos”, explica.
Nascut a Tarragona, el cuiner fa una crida a la població amb l’objectiu de valorar molt més el producte local. “A Tarragona tenim un gran patrimoni gastronòmic”, admet. A més, reclama que la salsa romesco hauria de ser patrimoni de la humanitat. “La trobes a tot arreu, va néixer al Serrallo i amb el peix queda fantàstica”.
1 Comentari