Arts visualsBloc

El concurs fotogràfic Mirades de Tarragona busca les millors imatges de Santa Tecla

Les fotografies es poden publicar a Instagram o enviar per correu electrònic fins al 29 de setembre
29/08/2013
'Volen arribar molt amunt, volen tocar el cel...', de Carles Llop (@labolainfinita). Primer premi de l'edició del Mirades de Tarragona de l'any 2012.

Tarragona Cultura, el Patronat Municipal de Turisme i InstagramersTGN convoquen, amb la col·laboració de Tarragona 2017, Jocs Mediterranis, el concurs fotogràfic Mirades de Tarragona per buscar les millors imatges de les nostres activitats culturals i del nostre patrimoni.

La iniciativa, que es desenvolupa en l’entorn digital, té l’objectiu de fer participar la ciutadania d’una manera creativa en la cultura. La proposta temàtica per a aquesta segona edició de 2013 és Santa Tecla, de manera que, fins al 29 de setembre, s’hi poden presentar imatges del Seguici Popular, dels seus portants, dels actes de la seqüència ritual i també d’aquelles activitats menys multitudinàries, de les reaccions del públic, punts de vista insòlits…

Els premis que es proposen per a aquesta edició són els següents:

 • 2n premi: Un cap de setmana (2 nits) a l’Hotel Urbis de Tarragona; una entrada doble per a un dels espectacles de la temporada dels Teatres de Tarragona, i una visita guiada per a dues persones amb Ebike Tour per la ciutat, organitzada per Itinere.
 • 3r premi: Premi Tarragona 2017, Jocs Mediterranis, consistent en un passi per a tot un any a les piscines municipals; una visita guiada per espais emblemàtics de la ciutat per a dues persones, a triar entre el catàleg que ofereix Argos Serveis Culturals, i una entrada doble per a un dels espectacles de la temporada dels Teatres de Tarragona.

Les fotografies es poden enviar a l’adreça electrònica [email protected]. També es poden publicar a la xarxa social Instragram amb l’etiqueta #miradessantatecla.

Bases generals del concurs

 • Cada persona pot enviar tantes fotografies com vulgui. Ha de ser l’autora material de l’obra que envia, que ha de ser original, i comptar amb el consentiment de les persones que hi apareixen.
 • Les imatges participants poden ser preses amb qualsevol dispositiu: càmera digital, càmera analògica, telèfon mòbil, etc.
 • Les imatges participants han de ser preses en el transcurs del 2013.
 • Cada participant ha d’enviar les seves imatges en un únic correu a l’adreça electrònica [email protected], o bé publicar-les a Instagram amb l’etiqueta #miradessantatecla.
 • En cada cas, les imatges han de tenir un títol i l’autor n’ha de quedar perfectament identificat.
 • El jurat estarà format per Pep Escoda, Manel Granell, Montse Riera, Carles Llop, Ivan Rodon i Jordi Abelló.
 • El jurat valorarà tant la qualitat artística de les imatges com la seva originalitat.
 • El veredicte del jurat es publicarà a les xarxes socials de Tarragona Cultura, Tarragona Turisme i InstagramersTGN.
 • L’Ajuntament de Tarragona es reserva el dret de reproduir qualsevol de les imatges presentades durant el període de promoció del concurs i podrà adaptar-les tecnològicament i adequar-les al format idoni per a la seva publicació. Posteriorment només ho podrà fer prèvia autorització de l’autor de la fotografia.
 • La participació suposa l’acceptació d’aquestes bases i la cessió a títol gratuït de tots els drets de reproducció de la imatge en el cas de les fotografies premiades.

Foto: Carles Llop. Imatge guanyadora de l’edició de 2012.8 Comentaris

 1. Marc Colilla Hurtado
  24/09/2013 Respon

  Poden participar menors d'edat?

  • Hola, Marc,

   En principi, les bases del concurs no ho prohibeixen pas, tot i que, en cas que sortís guanyadora una imatge d'un menor d'edat, demanaríem un consentiment dels pares o tutors per tal de poder fer ús de la imatge i fer el lliurament dels premis.

   Moltes gràcies i salutacions cordials.

 2. Alba
  14/09/2013 Respon

  Com usuària d'insagram desde els seus inicis estic totalment d'acord amb el que plantegen l'Elena i el Quique.
  Crec que la forma d'entendre la fotografia feta amb un dispositiu mòbil o desde una càmera fotogràfica es totalment diferent, per coses tant bàsiques com per exempleles distàncies focals a les que optes amb una reflex.
  Crec que hi haurien d'haver dues categories diferents ja que, tot i que el jurat no tingui en compte la qualitat de la imatge o la tècnica com a un dels criteris principals a l'hora de l'elecció crec que això es jutja de forma instintiva tot un que hom hi vulgui deixar de banda.
  Una abraçada.

  • Gràcies, Alba, ho comentarem. De tota manera, tal com dèiem, hi ha usuaris d'Instagram que hi pengen imatges fetes amb càmera, de manera que, aleshores hauríem de tenir la capacitat de distingir a Instagram entre una imatge feta amb mòbil i una altra feta amb càmera, la qual cosa és més que difícil...

   Compartirem els comentaris amb el jurat, d'això no hi ha dubte.

   Salutacions cordials i bona festa major!

 3. Quique
  07/09/2013 Respon

  Para nada de acuerdo, la esencia instagramer es publicar exclusivamente fotos hechas con un terminal movil, para subir fotos hecha con una camara ya esta el flickr, 500px...

  ...no porque un atajo de neofitos lo utilicen mal se debe generaliza y contaminar el objetivo por el que se creo instagram.

  Saludos.

  • Hola, Quique,

   Entenem el que comentes, tot i que més enllà d'allò que nosaltres considerem que és Instagram, hi ha les accions de les persones, que de vegades s'escapen a allò que prevèiem o volíem, i la realitat és que cadascú l'utilitza com li sembla millor i que hi ha moltes persones que pugen directament les fotos des del mòbil i moltes altres que pugen fotos fetes amb càmera. El que tu comentes, precisament, és una observació que també comparteixen alguns membres del jurat, però la realitat és que l'ús l'acaben definint els usuaris de la xarxa.

   Per això, tal com comentàvem a l'Elena, els criteris que el jurat té més en compte a l'hora de fer la tria no són tant els tècnics, sinó l'originalitat de la mirada de qui fa la fotografia i també el valor artístic que desprèn aquesta mirada i el resultat.

   Moltes gràcies! Salutacions cordials.

 4. Elena pubul
  04/09/2013 Respon

  Hola com a usuaria d'instagram tinc entès que es una aplicació en la qual comarteixes instantànees fetes amb el dispositiu movil a les quals apliques una série de filtres ...
  Si al concurs poden optar fotografies fetes amb tot tipus de càmeres ... Crec que no podra participar tothom amb les mateixes condicions , donç és evident la diferència de qualitat d'una foto feta amb dispositiu movil que amb una camera reflex o qualsevulga
  No podria haver una diferenciació de concursos o de premis o publicitar dues categories diferents ¿¿

  • Hola, Elena,

   Gràcies pel teu comentari. Aquesta apreciació ens la vam plantejar ja l'any passat, quan es va convocar per primera vegada el concurs i, enguany, ho hem tornat a fer. Parlant-ho, però, amb el jurat, i tenint en compte l'experiència de l'any passat, la veritat és que en les 10 edicions que porta el concurs els criteris de selecció no han estat i no són tant o només la perfecció formal o tècnica, sinó més aviat l'originalitat de la mirada i la capacitat de mostrar moments "diferents", de valor artístic. D'altra banda, a Instagram es comparteixen instantànies tant fetes amb mòbil com amb càmera, ja que molts usuaris no les editen directament a la xarxa, sinó que fan servir la xarxa precisament per donar més projecció a la imatge i rebre interaccions.

   Moltes gràcies, de nou, i salutacions cordials.
   L'Equip de Tarragona Cultura

Deixa un comentari