“Aquest és un conte diferent”, comença el llibre. Però on és la diferència? Té una portada, com de costum, explica una història, tal com toca i, fins i tot, té dibuixos! El tret diferencial és que ha estat elaborat per les persones discapacitades de la Fundació Topromi, que té la seu a la Canonja i que compta amb el suport de l’Obra Social de Caixa Catalunya – Fundació Caixa Tarragona. El llibre es titula El conte especial de Sant Jordi i es posarà a la venda, precisament, aquest 23 d’abril.

La paraula ‘especial’ té moltes interpretacions“, explica la directora de la Fundació Topromi, Mari Paz Baena, que més enllà dels múltiples significats en destaca la relació amb el lema de la Fundació, “Ho fem especial per a tu“.

Les 80 persones que treballen a la Fundació Topromi pateixen diferents nivells de discapacitat intel·lectual, però això no els suposa cap obstacle per fer diàriament tasques de control de qualitat o d’enquadernació, com qualsevol altra empresa. Fa pocs mesos van adquirir la maquinària per funcionar com a impremta i això els va permetre pensar de crear un llibre elaborat gairebé al cent per cent per les persones discapacitades. Ells s’han encarregat de fer els dibuixos, imprimir el conte i enquadernar-lo, mentre que el text ha anat a càrrec de la professora Rosa Gairal i els monitors de la Fundació han supervisat tot el procés. En total, prop de dos mesos de feina i de molta “il·lusió”, com es destaca en el mateix llibre.

Dibuix d'un drac en el llibre 'El conte especial de Sant Jordi'

El conte es podrà adquirir el dia de Sant Jordi en una parada a la Rambla Nova de Tarragonai anirà acompanyat d’una capsa de llapis de colors i d’un pòster. Tot el paquet es vendrà per sis euros.

El llibre representa un gran estímul per a tota la gent de Topromi, a més d’ingressos i de difusió“, destaca Baena, que posa especialment l’accent en aquesta última qüestió: “és important que la societat els reconegui, perquè és a través d’aquest reconeixement que arriba la integració“. El dia de Sant Jordi els trobarem a la Rambla Nova i el conte val molt la pena.